Flock: Web 2.0 samlet i én browser

Lars Damgaard Nielsen —  13. April 2008 — 13 Comments

I løbet af en enkelt dag, tjekker man mail, Facebook, nyheder, Twitter, Facebook, mail, YouTube og måske deler man sine tanker på en blog eller et par fotos på Flickr. Hver eneste gang skal man logge ind, logge ud, åbne, lukke osv, osv, osv. Tænk hvis det hele bare var lidt lettere. Det er det med Flock. Og man sparer tid!

Flock er en browser der samler det hele. Ideen er, at man kan samle de fleste af sine sociale netaktiviteter medier i samme vindue uden af man skal ind på alle forskellige hjemmesider. Så det bliver lettere at overskue de tjenester man bruger.

Ude i venstre side kan man vælge at sætte en såkaldt “People bar”. Her kan man så enten se de folk man har på f.eks. Facebook – eller man kan vælge at se alle personer fra ens online liv (som på billedet her til venstre), med den person øverst som senest har gjort noget aktivt på en online tjeneste.

Og herlighederne stopper ikke her. Som du måske har bemærket er jeg meget begejstret for browseren. Personligt sparer jeg adskillige minutter hver dag – også i dette øjeblik, hvor jeg skriver det her indlæg. For Flock har blogging integreret fuldt ud. Hvad enten man bruger blogger.com, WordPress, LiveJournal, TypePad eller en anden blog-tjeneste. Hvis man f.eks. falder over et spændende billede, så højreklikker man, trykker blog, og så er man igang i en blog-editor med at blogge billedet og skrive om det. Det samme, hvis man vil blogge en video man ser, eller et link som er interessant. Højreklik, skriv, publish. Dejligt!

flock_beta_9.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Der er så mange muligheder at jeg kunne fortsætte. Så det gør jeg lidt endnu. Vil man gemme et fedt billede fra nettet, så slipper man for at højreklikke og gemme det. Man trækker det bare over i sin udklipsholder. Vil du uploade billeder til Picasa eller Flickr, så kan du også det. Får du en ny mail på din Gmail eller YahooMail giver Flock dig også besked, ligesom alle mailadresser du klikker på på nettet automatisk sender dig hen til din webmail-konto i en ny mail. Og fik jeg sagt der også er rss feedreader integreret? Og, og og …

Til de nervøse skal jeg måske kede dem lidt med, at Flock rent teknisk er basere på det samme grundlag som Firefox, så den er sikker. Og bliver mere og mere stabil. Den er stadig i udviklingsstadiet, så man risikere at browseren fryset et par gange i løbet af en uges overdrevent netbrug.

Det hele er ikke kun fryd og gammen. Ideen bag Flock er rigtig god, men desværre (og selvfølgelig) er alle web 2.0 tjenester ikke understøttet (og hvis de var, så var selskabet bag Flock vel nød til at have flere tusinde ansat til at følge med!).

Alligevel: Lad dig ikke afskrække af alle mulighederne. Start i det stille med f.eks. sidebaren, hvor du ser alle dine online venner – og lad dig begejstre derfra 🙂 Du vil blive overrasket over hvor hurtigt du bliver flockstar!

Del gerne dine bekymringer eller begejstring her på bloggen, hvis du prøver Flock som du kan hente her.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

13 responses to Flock: Web 2.0 samlet i én browser

 1. Spændende – og dejligt at du bringer den på banen igen. Jeg kikkede på den for et godt stykke tid siden, men savnede alle de plugin der findes til Firefox… ja, så glemte jeg den lige så stille igen – ligesom Norske Oprera.

  Men du mener altså det er ved at være tid til at kikke på den igen?

  Dejligt at du er begyndt at bruge Jaiku, så jeg kan følge dig med mobilen. Det virker….

  Potter

 2. Ja, den er klart værd at kigge på den igen. Jeg er meget begejstret for den 🙂 Og det gode er, at du ofte kan bruge Firefox plugin til den.

  Lars

 3. Jeg har ikke brugt andet end Flock, siden du introducerede mig for det, Lars, og jeg er ekstremt tilfreds! Som du siger, så går det hurtigere med at tjekke alle de andre ting, man har gang i, og som en ekstra bonus går det ned meget, meget sjældnere end IE, som efterhånden var ved at have en temmelig dårlig track record hvad angår crashes.

 4. Det er jeg glad for at høre. Jeg er simpelthen også selv blevet verdens største flockstar 😉 og dejligt du ikke crasher særlig tit mere så! Jeg har i øvrigt fundet en lille ekstra tidsbesparende tjeneste – den blogger jeg om om et par dage 🙂

 5. Lyder godt – den glæder jeg mig til at høre om. 🙂

 6. Okay – kan godt se hvad vej det går… tager et kik.

  Tak for hjælpen Lars – fandt fejlen på mit website.

  Potter

 7. Lyder sku som om jeg må give den en chance 🙂 Og vil forsøge at tilrette aNyhed knappen senere for at se om jeg kan få den til at virke med Flock

 8. Fedt, hvis der kom en knap som også virkede i flock – det ville sådan en om jeg sætte stor pris på 🙂

 9. Har netop downloadet den, og jeg må indrømme, at selv den gamle skeptiker her er lidt imponeret. Ser lovende ud!

 10. Det er dejligt at se så mange der er blevet glade for flock 🙂

 11. Tak for anbefalingen 🙂

  Har prøvet browseren for noget tid siden efterhånden, og dengang føltes den bare ikke ‘rigtig’ når jeg var vant til mit Firefox og mine mange plugins. Men siden man kan bruge mange af sine FF plugins i Flock osse (jvf. kommentar #2), så giver jeg den lige et spark igen i aften.

 12. Hvor er det sjovt at læse disse gamle tråde! Utroligt så så hurtigt det går med udviklingen 🙂 Men hvordan kan det i grunden være at dette aldrig blev en succes? Personligt støder jeg aldrig på den…

Trackbacks and Pingbacks:

 1. Testing blogging from Flock || Complex Solutions to Simple Problems - 17. April 2008

  […] love and flock-pushing credits to Nettendenser.dk: Flock: Web 2.0 samlet i én browser Blogged with the Flock […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*