Hvad betyder synkroniseringen for vores identitet?

NinaSch —  7. May 2008 — 6 Comments

Gør synkronisering af personlig status os til mere hele eller halve mennesker?

Lars’ anbefaling om den tidsbesparende tjeneste Hellotxt bringer for alvor spørgsmålet om, hvem modtageren af ens presence-tjenester er, i spil. For anvender man synkroniseringsmuligheden mellem f.eks. ens facebook-status, Twitter og Jaiku, vil jeg mene at, der kan skabes røre i ens sociale online-identitet. I USA hvor twitter bliver mere og mere populært, er der fremsat forslag om, at twitter skal kunne synkroniseres med facebook-status for at få endnu flere brugere på tjenesten (og ikke kun som det er nu, hvor facebook kan hente ens tweets). Men eksempelvis så vil beskeden til facebook-vennerne om tømmermændene grundet gårsdagens udskejelser lige pludselig også ryge ud til ens twitter-followers.

Jeg finder det interessant at tænke over, hvordan synkronisering af online-status påvirker hele vores selvfremstilling og identitet. For når vi skal optræde på samme måde overfor fremmede twitter-followers (som jeg selvfølgelig også gerne vil være venner med, det er slet ikke det ;-)) og de bekendte facebook-venner, bliver vi så i virkeligheden tvunget til at være mere helstøbte mennesker? Eller underlægger vi os efterhånden bare endnu flere normer og restriktioner for normal og acceptable opførsel, fordi vi i den grad vil begrænse vores opførsel? Jeg tror desværre på det sidste.

Jeg har nu lært af Lars, at jeg skal fatte mig i korthed… Så her slutter denne post… 🙂

NinaSch

Posts

6 responses to Hvad betyder synkroniseringen for vores identitet?

 1. hvad sker der så, når man tager alle sine online feeds (Jaiku, twitter, tumblr, 23hq, flickr, del.icio.us, etc.) og samler dem allesammen på en side? Den personlige hjemmeside genopstår og vedligeholdes fra alle de platforme, du alligevel publicerer på. Bubber.dk er eksempel herpå og et eksperiment.

 2. Det kan tjenesten Friendfeed også gøre eller Jaiku – og der har du mulighed for at se dine venners feeds derinde, i stedet for at skulle surfe rund på andre sider.

  Jeg oplever selv, at jeg er meget bevidst om, hvad jeg twitter og flickr – det skal jo være noget jeg også vil se online om 10 år eller nu på min http://tafkal.jaiku.com/ eller http://friendfeed.com/tafkal

 3. Plaxo pulse, Facebook og ZYB gør det også 😉

 4. Ja – alle steder gør det efterhånden – men på jaiku og friendfeed kan du også kommentere på de ting dine venner lægger der (ligesom du kan på plaxo pulse) 🙂

 5. @Nina: Helstøbte mennesker lyder godt 🙂

  Jeg tror, at det er den gode og efterhånden gamle sandhed om, at nettet husker som en elefant. Og du skal ikke lægge ting på, som du ikke vil bryde dig om at blive konfronteret med senere i andre sammenhænge.

 6. Nina Schiøtz 12. May 2008 at 11:55

  Jeg tror desværre ikke rigtig selv på det med at blive helstøbte mennesker… 😉 Når vi hele tiden skal reflektere over vores opførsel på nettet, må det da være begrænsende. Og i og med at vi nu også har så meget af vores sociale liv på nettet, kan det da ikke undgå også at påvirke vores sociale relationer. Lidt firkantet sagt kan man overveje, hvordan vi ville interagere med vores venner, hvis man hele tiden vidste, at man senere kunne bliver konfronteret med alt, hvad man sagde og gjorde.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*