Jordskælv i Kina var først på Twitter

Lars Damgaard Nielsen —  12. May 2008 — 4 Comments

Jeg skrev i sidste måned om at man kunne droppe avisen og få nyhederne via Twitter. Dengang tænkte jeg lidt mere på teknologinyheder. I dag er Kina så blevet ramt af et jordskælv. CNN og andre væsentlige nyhedsmedier og sågar det amerikanske geologiske institut blev slået af brugerne på mikroblogtjenesten Twitter. Brugerne kom først med nyheden.

Den hyperaktive twitter og technød, Robert Scoble skrev her til morgen på sin blog:

I reported the major quake to my followers on Twitter before the USGS Website had a report up and about an hour before CNN or major press started talking about it. Now there’s lots of info over on Google News.

Ifølge en techblog hos BBC var det også Robert Scoble der indirekte leverede det første billede fra jordskælvet selvom han sad i Californien.

Let’s see, as this story unfolds, whether this is the moment when Twitter comes of age as a platform which can bring faster coverage of a major news event than traditional media, while allowing participants and onlookers to share their experiences.

Måske er der noget om, at brugerdrevet journalistik engang alligevel kan blive til noget…

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

4 responses to Jordskælv i Kina var først på Twitter

 1. Nina Schiøtz 12. May 2008 at 11:47

  Han er vild ham Robert Scoble! Så selv nyheden om jordskælvet gennem hans tweets her til morgen. Det var ikke lige der, jeg regner med at få sådanne nyheder.

 2. Det er faktisk utroligt hvor hurtigt det kan gå.
  Jeg må sige at jeg er imponeret over at Twitter er hurtigere med sådan en nyhed end CNN og Det Amerikanske Geologiske Institut.

  God gået, og synes da det er fedt at det er blevet mere normalt med brugerdrevet journalistik, men man skal også tænke på troværdighedsgraden i sådanne nyheder fra brugere, da det nemt kan udnyttes. Dog vil det jo ofte blive bekræftet af de store medier hvis der er noget om snakken 🙂

 3. Ja – det nytter næppe at twitte om et jordskælv i København, hvis man er den eneste der gør det … 😉 Hvis nu alle 800 danske twittere går sammen, tror du så, vi ville kunne narre CNN til at tro det?? 😀

 4. Hehe, se det ville tilgengæld være en mega fed oplevelse, som jeg gerne vil støtte op om 🙂

  Kunne da være for sejt…igang med koordineringen 😀

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*