Derfor dør boghandlerne

Lars Damgaard Nielsen —  5. December 2008 — 3 Comments

Kære gamle boghandlere: Det er nu i skal bevise vi skal bruge jer, og ikke nettet.

I gør det bare ikke.

To gange i løbet af en uge er jeg gået ud af en boghandel med en julegave i bogposen. Bar, rå og uden flot papir eller bånd. I stedet er jeg blevet henvist til et pakkebord udenfor butikken – hvor der altid var kø. Ubrugeligt.

Mange handler i forvejen alle deres bøger på nettet. F.eks. min søster, som er familiens bogekspert, brændte i sidste uge 1500 kr. af på en enkelt netboghandel, mens jeg var bevægede mig ned i den lokale bogshop. Det skulle jeg ikke have gjort.

Når boghandlerne nu skriger op om død og ødelæggelse, var det så ikke en idé at vise de har en service som er svær at finde på nettet, nu hvor en masse mennesker alligevel besøger de gamle fysiske boghandlere?

Jo, amazon pakker da også ind, men det koster penge, hvilket det ikke gør uden for juletid i boghandlerne. Det er nu, når jeg alligevel befinder mig i butikken for at købe julegaver, de skal overbevise mig om, at deres forretning er værd at handle i, fordi de kan tilbyde noget god service netbutikkern ikke kan. Når de ikke gør det, får jeg jo ikke noget ud af at handle hos dem, bortset fra dyrere bøger… 😉

Resultatet var, at jeg gik hjem og købte resten af mine boggaver på nettet.

En lille tanke, der nok falder lidt uden for, hvad nettendenser normalt bekæftiger sig med 🙂

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

3 responses to Derfor dør boghandlerne

  1. Hørt hørt!

  2. I min lokale boghandel (i Frederiksberg Centret) er der én ansat til at pakke ind.

    En god ordning for det er også irriterende at stå i kø for at betale en kuglepen, mens mormor foran har købt bøger til sine 22 børnebørn, som alle skal pakkes ind (altså bøgerne – ikke børnebørnene).

  3. Det burde være ligesom i Føtex hvor de har folk til at komme ens varer i posen.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*