NFC-teknologi finder man ikke i Danmark (endnu)

Lars Damgaard Nielsen —  16. January 2009 — 5 Comments

Tokyo, JapanI forbindelse med mit speciale på IT-Universitetet, hvor jeg skriver om Near Field Communication (NFC) sammen med to andre, tager jeg i næste uge til Tokyo i Japan for at besøge bl.a. Sony og Rekimoto Lab.

NFC gør det muligt at have sit kreditkort, adgangskort, billet og meget mere med i telefonen, ligesom overførsel af billeder til printer via bluetooth og etablering af adgang til trådløse netværk kommer til at ske ved hjælp af en enkel lille “berøring”. NFC er baseret på RFID teknologi.

Hos Sony skal jeg og mine specialpartnere se på deres FeliCa teknologi som sammen med Phillps RFID teknologi Mifare har dannet baggrunden for NFC. Godt 24 mio. japanere bruger dagligt FeliCa til at betale med og ifølge mobilselskabet DoCoMo er der over 250.000 steder du pt. kan betale med din mobiltelefon. I Danmark kan vi til nød købe en bus-billet via sms på fyn, hvis du har TDC og måske i hovedstaden i løbet af i år. Hvis alt går efter planen kan vi vi om nogle år få endnu et plastik-kort i lommen når det fælles rejsekort endelig er på plads. På rejsekortet.dk skriver de “Velkommen til fremtiden” … jeg vil nok sige “Velkommen til nutiden” (eller fortiden …).

Hos Rekimoto Lab skal vi besøge nogle andre masterstuderende, og se hvad de arbejder med inden for ubiquitous computinghvilket ser ret lovende ud 🙂 Hvis vi er heldige kommer vi til at hilse på professor Jun Rekimoto.

Derudover skal vi lave nogle feltstudier af, hvordan japanerne så bruger al denne herlige teknologi, hvilket jeg glæder mig meget til. For der er nok at tage fat på, hvis man kigger på diverse blogs rundt omkring.

Specialet skal afleveres i begyndelsen af marts og vores tilgang er ikke teknologisk, men hvad interaktionsdesignere kan få ud af NFC-teknologien og hvilke designmæssige kvaliteter den tilbyder.

Det er også på grund af specialet, at Nettendenser ikke er så sprængfyldt med indhold for tiden. Mon ikke jeg får lidt mere tid når det er afleveret og jobsøgningen går i gang 😉 Så bliv endelig ved med at abonnere på mail eller feed 🙂

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

5 responses to NFC-teknologi finder man ikke i Danmark (endnu)

 1. Det lyder sku spændende det der Lars. Jeg håber i får noget ny viden med hjem til os andre her på bloggen også 😉

  -God tur i hvert fald

 2. Jeg er så misundelig – både på din rejse, men også på dit studie. Har de en afdeling i Holstebro?

  God tur når du kommer så langt.

  Potter

 3. Tak for nogle super links og rigtig god tur. Jeg håber at I gør specialet frit tilgængeligt, så vi andre kan få det læst.

  Ritig god tur og jeg går ud fra, at vi kan følge dig på Twitter.

 4. Hm, jeg skulle vist have valgt et andet speciale, da jeg læste på IT-Universitetet 🙂

 5. Vi beskæftiger os kraftigt med NFC, vi har udviklet en NFC chip oger igang med at udvikle produkter baseret på den. E-mail hvis du er nysgerrig!!
  Hilsen
  Moatasem

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*