Lær om 2d koder – kom til Digital Markedsføring 2009

Lars Damgaard Nielsen —  13. November 2009 — 8 Comments
2d kode med kontaktoplysninger for Lars Damgaard Nielsen

I denne 2d kode ligger alle mine kontaktoplysninger. Scan den med applikationen ScanLife. Du kan få applikationen hvis du sender en sms med SCAN til 1220. Du kan også hente ScanLife på Apple App Store eller Android Markt

Ez, QR, Datamatrix. Der findes mange forskellige 2d koder og de kan alle sammen noget forskellig og noget af det samme. Fælles for dem er, at 2d koder kan linke den fysisk verden med den digitale.

Hvilken kode er bedst, hvad kan de og hvordan kan man bruge dem i den digitale markedsføring? Det er blog noget af det jeg kommer ind på, når jeg torsdag d. 18. november holder oplæg om 2d koder til konferencen Digital Markedsføring 2009Nupark i Holstebro. Du kan tilmelde dig her 😉

Til dagligt arbejder jeg som kommunikationsansvarlig og digital designerJust Fair. En internet- og teknologivirksomhed, hvor 2d koder har en meget central placering. Vi har nu været i gang i et lille halvt år, og derfor mener vi, det er på tide, at andre får glæde af vores erfaringer med 2d koder i Danmark.

Hvad fortæller jeg?

Oplægget er sat til at vare i en time. På den tid er du forhåbentlig blevet meget klogere på Just Fair, 2d koder og hvad 2d koder kan bruges til i den digitale markedsføring og, hvor mange der bruger dem. Sidst, men ikke mindst, også de udfordringer man støder ind i når man som virksomhed er firstmover med ny teknologi, hvilket Just Fair har været i detailhandlen i Danmark. I forbindelse med selve 2d koderne tillader jeg mig at være lidt nørdet og gå i detajlen med de forskellige kodetyper og de fordele og ulemper der er ved dem.

Hvad vil du høre?

Har jeg ramt rigtigt? Er det det du vil høre? Hvis du har nogle forslag, så send dem gerne til mig eller læg dem som kommentar.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

8 responses to Lær om 2d koder – kom til Digital Markedsføring 2009

 1. Hej Lars,

  Kunne desværre ikke deltage i digital markedsføring 2009.
  Er det muligt at lave en lille recap af din tale på digital markedsføring om 2dkoder :)?

  /Frederik

 2. Hej Lars, jeg har kigget dine slides. Det er spændende – kan du forklare, hvad det vil sige, at der er “click fee”, hvis man bruger ez-koden? Hvem betaler dette “fee”?

 3. Det betaler dem der opretter koden, hvis man bruger koden kommercielt.

 4. Ok, bare lige for at forstå det helt 🙂 Skal vedkommende der har lavet koden så betale et beløb, hver gang koden bliver brugt af en bruger? Tak for svar!

 5. Nemli’ 🙂 Grunden til det er, at ez-koden har nogle åbenlyse fordele, når man bruger den kommercielt – set i forhold til f.eks. qr koden. Der er f.eks. cms og mulighed for at rette det koden skal vise, efter at den er trygt/printet/lagt på nettet. Så hvis du pludselig vil vise noget nyt kan det nemt gøres.

 6. Et sidste opfølgende spørgsmål *S*: Skal man bruge scanneren fra ScanLife til at læse ez-koden, eller kan alle andre også gøre det?

 7. Hej Claus, og et par mere.

  EZ kodens opbygning er lukket og andre kan ved henvendelse få udleveret kodeværk, så det er muligt at bygge en app. som kan læse EZ koderne. en EZ kode er udviklet til mobilkameraet modsat de 2 andre som kommer fra industrien. Sætter man koderne op ved siden af hinanden er det synligt for det blotte øje, hvor stor forskel der er på koderne. Telefonica i spanien har fravalgt QR grundet dens størrelse. En EZ kode er omkring 60 % mindre end Datmatrix og endnu mindre end QR koden.

  Og vi har flere ting – og en dugfrisk nyhed til læsere her. Scanlife app. læser EZ koder samt DTM og QR + 1D koder. Fra april kan man også generere DTM koder på vores platformen, og indenfor ca 4-5 uger kan man også lave QR koder, den direkte type – på Scanlife platformen.

  Vores forretningsmodel er ændret. Der er ikke “afgift” på at bruge koderne. Men da vi har download service (1220, 1231 og nu også 1230) samt en stor database af understøttede telefoner + en løbende udvikling, så skal vi tjene penge. og det gør vi på forskellig måde. Licens for brug af vores platform (og sltaå alt det arbejde vi laver omkring scanner app.) arbejdet med at få vores app på eks. telefoner i Norden (vi er tæt på flere aftaler med operatører)

  Så fra og med foråret 2010 er koderne “gratis”. Men man skal betale for at bruge vores platform – fordi der her også er vores arbejde med at lave apps. og meget meget mere.

  Og til QR fans. check eks. I-nigmas hjemmeside. Der står tydeligt at man må linke til deres hjemmeside omkring eks. download. Hvis man altså gør det i non-commercial øjemed. De skal også leve – og deres omsætning kommer primært fra at udvikle og vedligeholde deres apps.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*