Facebookstatistik 2013 for Danmark: Sådan er befolkningen fordelt

Lars Damgaard Nielsen —  25. January 2013 — 6 Comments

Hvor mange danskere er egentlig på Facebook? Og hvordan er de fordelt på alder og køn?

To simple spørgsmål som mange jagter svaret på. Jeg får en del henvendelser med de to spørgsmål, fordi jeg lavede en omgang statistik på danskere på Facebook tilbage i 2010.

Nu er det blevet tid igen – så her kommer friske tal med et historisk perspektiv – så du kan få svaret på, hvor mange danskere, der er på Facebook.

Statistikken her på siden er en samkøring af Facebooks tal for aktive brugere på deres platform de seneste 30 dage med tal fra Danmarks Statistik

Stigning på 30 procent af danskere på Facebook

I alt er der ifølge Facebook 3.031.980 danskere på Facebook som har været aktive inden for de sidste 30 dage. Data er hentet den 23/1 2013.

Da jeg lavede min statistik sidst – i marts 2010 – var der kun 2,3 millioner danskere. Der er altså kommet 30% flere danskere på Facebook siden 2010.

Det tal overrasker næppe nogen. Danmark ER Facebookland. Bliver vi ved med det? Byd gerne ind i kommentarfeltet nedenunder.

Det interessante i denne sammenhæng mener jeg er, at stigningen stadigvæk sker i alle aldersgrupper.

40+ strømmer til Facebook

Den største procentvise stigning er selvfølgelig sket i de ældste aldersgrupper. Kigger man på den ældste gruppe kan man se, at der efterhånden er den del bedsteforældre, der surfer børnebørnsbilleder…

 

Sådan er den danske befolkning fordelt efter alder og køn

Denne grafik viser, hvordan den danske befolkning fordeler sig på Facebook. Fordelt på mænd, kvinder og alder – i procent.

Som du sikkert allerede har bemærket på de to ovenstående grafikker, er der mere end 100% danskere på i nogle aldersgrupper.

Det kan ske på grund af flere ting. Den første, er at du skal være 13 år gammel for at bruge Facebook, og mange der ikke er det lyver sig ældre end de er. En anden grund kan være falske profiler.

Hvor mange danskere er på Facebook? Statistikken her giver dig tallet. Fordelt på aldersgrupper.

Hvor mange danskere er på Facebook? Statistikken her giver dig tallet. Fordelt på aldersgrupper.

Bonus: Dyk selv ned i tallene

Har du mod på selv at arbejde med tallene, så kig selv i regnearket her. Finder du noget interessant, så smid gerne en kommentar.

Hvis du bruger statistikken på nettet på en blog eller hjemmeside, vil jeg blive glad for et link tilbage til bloggen. Hvis du bruger den i opgave, så husk at angive kilden.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

6 responses to Facebookstatistik 2013 for Danmark: Sådan er befolkningen fordelt

 1. Sjovt at se hvordan de der to spikes omkring 13 og 19 år i 2010 lige har flyttet sig tre år til højre i 2013. Det viser vel netop at overrepræsentationen i de unge aldersgrupper er forårsaget af mindreårige som løj sig ældre, da de kom på – og så ikke har ændret deres alder siden. :-)

 2. Det tror jeg du har ret i. Det er også blevet sværere at lyve sig yngre. Hører om mange der bliver spurgt om ID på Facebook når de ligger lige på grænsen af de 13.

 3. Super fed artikel.

  Dog har jeg prøvet at lave min egen oversigt med samme fremgangsmåde som du beskrev i din tidligere artikel. Altså se hvor mange danskere, der er på facebook, ifølge Facebook selv når man gerne vil lave en annonce.

  Her får jeg dog et samlet tal på 2,995,800. Det virker dog lidt voldsomt, at der skulle have været lidt 36.000 danskere, som har forladt Facebook på under 2 uger

 4. Det er spændende læsning. ved du om der er sammenhæng mellem om folk er på og deres uddannelse, sociale lag? Jeg er midt i fyrrende og ikke på Facebook. syntes jeg oplever at specielt folk i med længervarende uddannelser ikke er på.
  Mvh
  Randi

Trackbacks and Pingbacks:

 1. Facebook statistik: Sådan er den danske befolkning fordelt efter alder og køn | Nettendenser.dk - ved Lars Damgaard Nielsen - 25. January 2013

  [...] Facebook statistik 2013 for Danmark: Sådan er befolkningen fordelt [...]

 2. Tal på anvendelse af sociale medier i Danmark | Overskrifts underskrift - 15. May 2013

  [...] For en nærmere inddeling i køn og alder for danskere på Facebook, se f.eks. DRs social media ekspert Lars Damgaard Nielsens (@tafkal) blogpost Sådan er befolkningen fordelt. [...]

Leave a Reply

*

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>