Drop avisen og få nyhederne via Twitter

Lars Damgaard Nielsen —  14. April 2008 — 4 Comments

I løbet af det sidste stykke tid har et nyt fænomen åbenbaret sig for mig. At få mine internet og teknologinyheder gennem mikroblog tjenesten Twitter. Konceptet på Twitter er kort fortalt: Via sms eller internet kan man lave små indlæg på maksimum 140 bogstaver. Hvis man falder over en spændende person, kan man vælge at følge den person på Twitter – og det er muligt at følge mange spændende mennesker inden for specielt internet og teknologi. (Få en grundig forklaring på, hvad twitter er her eller se videoen fra herunder).


Hvis de kloge mennesker man følger skriver om de nye ting der sker inden for deres felt, ja så er ens nyhedsstrøm sikret. F.eks. fik jeg nyheden om at foto-tjenesten Flickr nu også begynder at have video gennem brugeren “Dutter” (klik på billedet til venstre), som rigtigt hedder David Utter og arbejder på WebProNews. Det samme så jeg ske for “Weblog om nye medier” da de skrev om nyheden:


Tak til TechCrunch , Dan Farber og Comscore. Og ikke mindst Jyri Engeström, Jaiku-grundlægger, som overbragte mig nyheden på Twitter

Faren ligger dog lige for. Et tænkt eksempel, hvis twitter – eller noget der ligner – ender med at være der, hvor vi finder vores nyheder. Hvis jeg f.eks. vælger at følge en række twittere inden for min egen politiske holdning eller arbejdsrelaterede område, så risikere jeg at blive (mere) snævertsynet fordi jeg aldrig bliver introduceret til nye vinkler og måder at se livet på, hvilket jeg mener er problematisk for sådan en lille ting som demokratiet.

Så slemt står det dog ikke til endnu. Og vil man alligevel vide andet end mere om det man lige interesserer sig for i forvejen, så er det også muligt. BBC twitter nyheder til 1400 personer og CNN som har 14.000 efterfølgere til deres breaking news.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

4 responses to Drop avisen og få nyhederne via Twitter

 1. Twitter brugt i en lidt anden sammenhæng.

  http://www.nelso.com/contest/

  Det er første gang vi tester denne tilgang til mediet. Bliver interessant at se hvilken slags response vi vil få. “Twitter” er stadig et ret ubeskrevet blad, også i Prag men vokser hurtigt!

 2. Fin post, meeen jeg tvivler nu på, at man nogensinde vil nøjes med én kilde til nyheder, hvis man er bare en smule kritisk – især på nettet, hvor man jo bliver oversvømmet med information.

 3. Jens: Gider du ikke skrive hvordan det gik? Jeg var lige inde at tjekke her til aften – nok lidt for tidligt til at der var kommet rigtig gang i den.

  Susanne: Du har ret i at man næppe kun får sine nyheder et sted fra. Det er også mere lidt som et tænkt eksempel – og så alligevel ikke. Jeg syntes det går meget mod specialiserede nyheder, så man kun får nyheder og indhold fra en område man er interesseret i, i forvejen.

Trackbacks and Pingbacks:

 1. www.anyhed.dk - 16. April 2008

  Drop avisen og få nyhederne via Twitter » nettendenser…

  En blogpost om at flere og flere får nyheder via twitter og ikke nyheds-sites….

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*