Det refleksive i at twitte

NinaSch —  18. April 2008 — 2 Comments

Med presence tjenester som Twitter og Jaiku er pointen, at vi hele tiden fortæ

buy kamagra online

ller alle vores venner og kontakter hvad vi laver lige nu. Det kan faktisk være et svært spørgsmål at svare på. Tænk over, hvad du laver lige nu? Lige nu læser du dette indlæg på denne blog. Hvad lavede du så lige inden?, Tjekkede mail, spiste frokost, var du på facebook, læste nyheder, arbejdede, sad og kiggede ud i luften…? Hvilke af disse informationer vil du have lyst til at dele med andre? –og hvilke andre?

Vi er vant til at fortælle andre, hvad vi laver, når de f.eks. ringer til os. Men der ved vi præcist, hvem modtageren er. Og det kan vel næppe komme som en overraskelse for nogen, at vi ikke deler de samme informationer med veninden som med kollegaen eller bedstemor. Vores sociale opførsel ændrer sig afhængig af, hvilken social sfære vi befinder os i. Hvilken social sfære er twitter communitiet, så?

Nu er der stadig meget få mennesker jeg kender i virkeligheden, som også er mine kontakter på twitter. Derfor er mine tweets nok også anderledes end, hvis det rent faktisk var mine venner som stillede mig spørgsmålet: ”what are you doing?”. Men hvor tit laver jeg noget, som er interessant for folk, som ikke rigtig kender mig? Det betyder i hvert fald at jeg indimellem reflekterer mere over, hvad jeg rent faktisk laver, end før jeg kom på twitter. Til tider kan jeg tager mig selv i, at tænke: ”Mon det her egentlig var noget jeg skulle twitte om?” Men stadig er der stor usikkerhed forbundet med, hvem modtagerne af mine tweet er. På twitter kan jeg ikke definere mig selv som ’veninde’, ’familiemedlem’ ’bofælle’ eller ’studerende’, og justere min sociale opførsel derefter. På twitter er jeg defineret som ’twitter-bruger’, og hvad denne rolle indebærer skal jeg stadig udforske. Samtidig ændrer den sig løbende i takt med at, der kommer flere danskere på, og man får flere kontakter tilføjet. Så hele tiden forandres denne virtuelle sociale sfære sig, så det er en fortløbende refleksiv proces at være twitte-bruger.

NinaSch

Posts

2 responses to Det refleksive i at twitte

  1. Hvis du finder et godt svar, må du endelig skrive om det! Jeg er på både Twitter og Jaiku, men jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg kan bruge det til noget. Hvis andre er lige så lidt interesserede i, hvad jeg laver, som jeg er i, hvad de laver – så er det lidt ligegyldigt.

  2. Cool. Søgte netop efter nogle danske www. sider om “Twitter”. Er selv lige startet med at bruge servicen. Men måske på en lidt utradionel måde.Nemlig som en “Twitter Bot” på vores beta “Local Search Europe Portal”

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*