Den optimale blogpost er ikke længere end 111 ord

Lars Damgaard Nielsen —  7. May 2008 — 7 Comments

Hvis jeg er heldig læser du de næste 55,5 ord af denne blogpost. Så er du også en god læser. Ifølge brugervenligheds guruen Jakob Nielsen læser vi kun 28% af teksten på en hjemmeside og så går det godt. Normalt vil du kun læse 20%.

Hvis du blogger og gerne vil have folk læser det meste, er der hjælp at hente i tallene fra i går hos Jakob Nielsen. Budskabet er: Fat dig i korthed!

Og hold dig under 111 ord. Kommer du over, læser under halvdelen resten af siden. Grafen taler sit eget sprog.

Antal ord i denne post: 111 🙂

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

7 responses to Den optimale blogpost er ikke længere end 111 ord

 1. Jeg har selv svært ved at finde min stil: om det er de små sjove hurtige ting jeg vil blogge om, eller jeg skal vil i dybden med nogle af de ting jeg brænder for.

  Jeg tror de fleste af mine indlæg er lidt i 111 stilen…. og det var altså før, manden der synes tingene skal være grimme for at være brugervenlige, kom med 111 reglen!!!!

 2. Og her går man og leder efter emner man synes man kan skrive et indlæg af fornuftig længde om.

 3. Ups… Der dumper jeg godt nok 😉
  Det kan være jeg skal begynde at fatte mig i korthed.

 4. Det kommer da helt an på, hvad bloggen handler om, hvem læseren er og hvad indlægget handler om.

  Hvis det er et indlæg om noget, jeg ved i forvejen – så “pluklæser” jeg. Men hvis det er ny viden eller fede holdninger, sluger jeg hvert eneste ord.

  Jeg tror ikke på den slags overgeneraliserende ting – for sandheden for en blog om Gurli Jensens dagligliv og en blog om spaltning af stellare partikler er vidt forskellig. Eller hva’?

 5. Rosenstand: Jeg giver dig helt ret. Det kommer an på, hvad man kigger på. Det er jo også noget der er kendt fra aviser, at man scanner en side – og ikke læser det hele. Det var også mere ment som en tankestarter i forhold til lange blogindlæg (som jeg selv har en tendens til at skrive…)

  Jeg kan heller ikke nå at læse alt i min reader. Læser overskrifter – scanner – og hvis det så er spændende læser jeg det hele.

  Men det skader jo aldrig at skære ind til benet når man skriver, så det bliver mere klart 🙂

 6. S E V E!

  (Så er vi enige – skåret ind til benet)

  😉

 7. Jeg vil også mene at det er meget forskelligt fra blog til blog. Hvis du kører en blog, der hovedsageligt handler om et emne hvor der indgår en masse teori og videnskab, så kan det være svært at holde indlæggene korte og det tror jeg heller ikke læserne forventer eller foretrækker for den sags skyld!
  Så personligt tror jeg ikke helt på “111-ords reglen”, i hvert fald kun i et begrænset omfang 😉

  Lasse

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*