FDIM’s tal gælder ikke alle danskere

Lars Damgaard Nielsen —  10. May 2008 — Leave a comment

Da Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) kom med deres rappport om “Danskernes brug af internettet” undrede jeg mig meget over, hvilke social netværkssites FDIM mente danskerne over 45 bruger.

Af rapporten fremgår det, at dem over 45 år bruger 5 timer og 20 minutter på sociale tjenester, og det kunne jeg ikke forstå, da det var en time mere end dem under 45 år.

I torsdag havde jeg mulighed for at snakke formanden for FDIM’s metodeudvalg Cartsen Andreasen på IT-Universitetet i København og nu har jeg fået styret min undren 🙂

Det høje timetal for folk over 45 år på sociale tjenester gælder kun for internetbrugere over 45 år – altså ikke alle danskere. (Hvilket ikke fremgår tydeligt nok af rapporten – mener jeg 😉 ). Tallet giver pludselig mere mening for mig når det ikke er et gennemsnit for alle danskere som er over 45 år, men kun et gennemsnit for dem der i forvejen er aktive på nettet, for der findes alligevel 35 procent af alle danskere over 60 år som ikke har adgang til internettet (s. 7 i rapporten)

I samme omgang viste Carsten Andreasen mig tallene fra Facebook fordelt på aldersgrupper og tidsforbrug. Og her er der faktisk flere brugere over 40 år på Facebook end under. Af de godt 560.000 danskere som er på Facebook er næsten 300.000 over 40 år, og sammenlagt lægger de brugere også mere tid på sitet – godt 100.000 timere mere end de yngre brugere. Jeg er imponeret og overrasket over tallene fra Facebook er så høje.

Tak til Carsten Andreasen fordi han tog sig tid til at hjælpe mig med at afklare min undren og udvide min horisont 🙂

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

No Comments

Be the first to start the conversation.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*