Første danske parti på Twitter

Lars Damgaard Nielsen —  21. May 2008 — 7 Comments

Det måtte jo ske før eller siden. At et dansk parti kom på mikroblogtjenesten Twitter. Når nu Barack Obama bliver fulgt af over 32.000 mennesker, så kan det jo virke oplagt for et dansk parti at være til stede.

Og det ser ud til at de Radikale er det første danske parti på Twitter.

Jeg ved godt de konservative var på Twitter under valgkampen i efteråret – men det var bl.a. i form af Lene Espersen – som kom med sit sidste pip for seks måneder siden – og ikke som parti. Naser Khader mikroblogger stadig, men det er på Zyb, hvor han også begyndte på under valgkampen.

Men hvad har de andre så fået ud af det? For Lene Espersen (eller den person der nu styrede hendes konto) gik det ikke så godt. 10 opdateringer og tre andre brugere valgte at følge hende. Langt til mere end de 32.000 som lytter til hvad Barack Obama kvidrer om.

Naser Khader er som sagt stadig aktiv. Han postede sidste gang til Zyb for 11 dage siden, og det kom ud til næsten 500 personer som følger ham.

Det bliver spændende at se, hvad de radikale kan få ud af deres tilstedeværelse på Twitter. Allerede nu har de klaret den bedre end Lene Espersen og bliver fulgt af syv personer.

Jeg ved ikke om det kun er mig, men jeg tvivler på effekten af mikroblogging fra danske partier og politikere. Dem de når ud til, er det ikke kun dem som i forvejen er interesseret i deres politik? Du er velkommen til at smide en kommentar 🙂

(Tak til Nina Schiøtz for at finde de radikale på Twitter, så jeg kunne se det på min twitterkonto)

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

7 responses to Første danske parti på Twitter

 1. Spændende – og ikke overraskende at det er de Radikale. Deres Website oser også af Web 2.0.

  Jeg ved ikke hvad jeg skal synes om mikroblogging. Webloggen brød med envejskommunikationen og åbnede for dialogen – er mikroblogging ikke et skridt tilbage til monologen?

  Jeg hænger på – alle synes at være vilde med Twitter… så det må være mig der ikke kan se pointen…. jeg hænger på.

 2. Jeg tvivler også på effekten.

  Men generelt jeg synes det er positivt, når politikkerne bevæger sig ud i samfundet og i det mindste prøver at holde sig i kontakt med, hvad der rører sig. Nogle gange får man jo desværre den tanke, at der kan være meget langt mellem dem og os.

 3. Potter: Pointe? Skal der absolut være en pointe med alt? 😉

  Jeg må nu sige at twitter har givet mig nogle gode AHA oplevelser om gode blogpost fra andre eller andet, jeg ikke lige selv f.eks. har fået i min feedreader, men som jeg så der i stedet. For mig er det endnu en kanal til indhold redigeret af brugere.

  Niels: Bliver distancen mellem os og dem så ikke endnu større – når det som hos Lene Espersen er en praktikant eller studentermedhjælper der sidder og twitter for hende? Jeg ved ikke om man kommer tættere på dem. Kun hvis de selv involverer sig i det og selv skriver…

 4. Enig i det sidste – tror autenticiteten er hamrende vigtig hvis man skal bruge Twitter godt. En autentisk tweet til sine followers betyder mere end en ligegyldig overskriftsagtig statement-ting, som smager af massekommunikation. Twitter er en autentisk form for massekommunikation – eller kan bruges til det. Det kan selvfølgelig også anvendes af mindre grupper, og private, lukkede netværk.

 5. Og er autenticiteten der ikke, gør det mere skade end gavn… som ved alt Social Media. Det er det der gør det værdifuldt……

 6. @ Lars:

  Jeg skulle lige til gøre indvendinger, da jeg så, at du havde bedre styr på Khader end mig – vidste ikke, at det var Zyb, han brugte.

  Der er vel ikke mere “prædiken til de frelste” over Twitter end der er over en politisk blog? Men en Twitter konto er måske sværere at støde på, fordi den ikke dukker op i almindelige søgemaskineresultater (endnu)?

  Umiddelbart kan jeg se noget særdeles effektivt i at have et ungdomsparti organiseret, så de alle modtager moderpartiets Twitter. Forestil dig lige hvor hurtigt de kan organisere mini-demonstrationer til støtte for egne kandidater eller chikane mod modstanderes kandidater? Det er jo ren telefonkæde på et par sekunder!

  Men derudover er det måske begrænset, hvad det kan bruges til. Politiske diskussioner har det med at være ret ord-tunge – ikke lige frem optimalt til Twitter.

  Mvh
  Jesper

 7. Det er sjovt at opdage et indlæg der “kun” er 4 år gammelt, som tydeligt viser hvordan udviklingen skrider frem i de sociale medier. En udvikling der jo næsten ikke var til at forudsige i 2008, hvor så få likes blev omtalt noget så positivt.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*