Kbh.dk: For lidt nyt. For meget Facebook. Alligevel fedt.

Lars Damgaard Nielsen —  7. June 2008 — 6 Comments

mandag åbner det sociale netværks-samlings-kalender-blog-event-alting netsted for københavnere, kbh.dk. Her i weekenden udvidede de deres gruppe og betatestere og derfor kiggede jeg indenfor sammen med de 175 andre københavnere som var der i dag.

Overfladen er i klare farver med den mintgrønne som gennemgående. Det er friskt, lækkert og lidt frækt 😉 Designet er udpræget web 2.0 med store knapper og let tilgængeligehed. Det ser simpelt ud på overfladen, men går man på jagt, gemmer der sig masser af funktioner.

Som bruger på kbh.dk har jeg blandt andet mulighed for at:

 • Se mit københavnernetværk og se aktiviteten derfra.
 • Deltage i grupper med tekst, billeder og video.
 • Oprette grupper.
 • Invitere mine venner med til events.
 • Oprette events i kalenderen.
 • Skrive blog.
 • Skrive min status som på Facebook (i københavnerslang: “Hvad har du gang i?”)-

Mange af mulighederne har jeg i forvejen på Facebook eller et andet socialt netværk. Men her er det fokuseret på København, og det syntes jeg fungerer, hvis det bliver noget alle kommer til at bruge. Og siden jeg godt kan lide at have mine netværk adskilt passer det mig fint.

I den mere nørdede afdeling, så gør kbh.dk brug af OpenID, hvilket er dejligt, så jeg ikke skal til at huske et nyt brugernavn og adgangskode, men kan bruge min id fra f.eks. Blogger eller Yahoo (Guide til brug af OpenID her). RSS feeds er der på de enkelte blogs, grupper og på aktiviteterne i dit netværk. Der ligger dog ikke noget link til feedet på siden, men du skal finde feedet via din browser, og det mener jeg er noget rod.

Humor har de også. Laver man en fejl og kan ikke finde den side man leder efter, så får man følgende “billede” af Ungdomshuset på Jagvej 69 ledsaget af teksten: “Beklager men vi kan ikke finde siden – måske har nogen taget den?”.

Overornet er siden flot og funktionel og det er en god tanke at samle alle københavnere. Når det så er sagt, så fejler siden i forsøget på netop at samle københavnerne.

Når du opretter dig som bruger, melder siden dig automatisk ind i den bydel dit postnummer er fra. Men ikke alle indbyggere i hovedstaden har en bydel at lege i. Da det er københavns kommune der betaler gildet, har f.eks. Frederiksberg ikke nogen bydel inde på sitet.

For mig at se, er det en om’er – og betyder, at, hvis alle københavnere skal samles et sted skal de gøre det på Facebook. Det er næppe ideen med kbh.dk. Så enten skal Frederiksberg hoste op med nogle penge for at være med, eller også skal Københavns Kommune være gavmilde 🙂

Kbh.dk åbner for alle københavnere – bortset fra dem på Frederiksberg – på mandag.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

6 responses to Kbh.dk: For lidt nyt. For meget Facebook. Alligevel fedt.

 1. Tak for anmeldelsen Lars. Det er spændende læsning. Jeg var meget skeptisk, da jeg læste, at det var OpenSource. Jeg misforstod det som at man selv skulle kunne alt muligt HTML for overhoved at kunne lave noget derinde, men det lader det jo heldigvis ikke til.

  Meget morsomt med Ungdomshuset – dog også lidt en hån mod de autonome, når man nu lige har fået dæmpet gemytterne ved at give dem et nyt hus (hvilket hvis du spørger mig også er helt sindssygt, men det er en anden sag).

  Nu, hvor du har tjekket sitet ud, tror du så, at du kommer til at bruge det ofte? Og til hvad? Jeg tror, at jeg har det meget modsat dig – jo flere netværk jeg kan samlet ét sted, desto bedre har jeg det. Jeg orker ikke at skull besøge 4-7 netværk om dagen for at få det hele med… :o)

  Mvh
  Jesper

 2. Gode kommentarer, Lars! Jeg er en af udviklerne bag kbh.dk, og nu hvor vi har siddet med næsen nede i systemet de sidste måneder, er det rigtig fedt at høre, hvad brugerne siger.

  Spørgsmålet omkring Frederiksberg er ganske rigtig centralt, og det er blevet debatteret heftigt i vores Feedback gruppe på sitet. Forhåbentlig kan vi komme frem til en løsning, som alle kan være tilfredse med.

  Jesper, i forhold til andre sociale netværk behøver vi ikke få brugerne til at besøge kbh.dk for for at vise dem reklamer etc. Vi gør, hvad vi kan, for at være åbne, og derfor kan du for eksempel få opdateringer fra dine venner, grupper og events som RSS feed, så snart vi løfter de sidste sikkerhedsbarrierer mandag. På den måde du ikke er tvunget til at logge ind på sitet for at følge med.

 3. @Kasper

  Tak Kasper, det er da gode nyheder! Jeg glæder mig til at besøge jer!

  Mvh
  Jesper

 4. @Kasper
  Super i lytter til brugerene. Jeg kan godt forstå Frederiksberg er blevet dabateret. Det ville være lidt det samme som at udelade Fyn fra et netværk for danskere. Men jeg erkender at der også er politik i det. Så god vind med det.

  Og så held og lykke i morgen med lanceringen 🙂

  @Jesper Som Kasper skriver har de RSS feeds så man ikke behøver tjekke ind på siden for at følge med. Det er virkelig funktionelt og en funktion jeg kun kunne ønske f.eks. Facebook havde. Jeg har smidt aktiviteteten for mit netværk i min google reader. Så “slipper” jeg for at tjekke hvad mine venner laver der – men får det leveret (at jeg så kun har én ven derinde lige nu … feedet bliver nok ikke overophedet 😉 )

 5. Tusind tak! I skal være meget velkomne til at komme ned og sige hej på Islands Brygge i morgen kl. 16-18:30 (http://kbh.dk/event/kom-og-grill-med)

Trackbacks and Pingbacks:

 1. Når internettet bliver til virkelighed » Nettendenser.dk - 8. July 2008

  […] nye sociale netværk for københavnere (minus Frederiksberg) kbh.dk har placeret fliser rundt om i København. På fliserne står der et nummer man kan sende […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*