Når internettet bliver til virkelighed

Lars Damgaard Nielsen —  8. July 2008 — 8 Comments

De fleste tjenester på nettet bliver på nettet, og kommer aldrig ud i den fysiske verden. Det vil ændre sig i fremtiden. Der har det sidste stykke tid været en tendens til at internettjenester laver fysiske genstande eller på anden vis kobler sig direkte på den fysiske verden.

Her kommer tre eksempler på koblingen mellem internettet og den fysiske verden.

 • Det nye sociale netværk for københavnere (minus Frederiksberg) kbh.dk har placeret fliser rundt om i København. På fliserne står der et nummer man kan sende en sms til – og tilbage får man en sms med informationer om aktiviteter i nærheden af flisen. Data som er hentet fra den brugerskabte aktivitetskalender på kbh.dk

 • Selskabet E vil gøre det lettere at tage nye kontakter med hjem fra en konferencer, møder etc. Til det har de lavet en lille enhed som indeholder de kontaktoplysninger man gerne vil dele. Det kan være ens LinkedIn-profil, Facebook, Myspace, Twitter og mange andre. Det eneste man skal gøre er at holde enheden op mod en anden enhed, lidt ligesom et håndtryk, og så er informationerne overført. Når man kommer hjem synkroniseres enheden med en computer, og alt bliver opdateret på de tjenester man har tilmeldt. Det kræver selvfølglig, at dem man gerne vil have informationer fra også har købt en lille E enhed. E er lige nu i privat beta.
 • Enheden fra E

 • Hjemmesiden My 2.0 Home kobler internettet til virkeligheden på meget konkrete måder. F.eks. har de lavet en talende bamse, hvor det bamsen siger er de små indlæg som ens venner kommer med på mikroblogtjenesten Twitter (forklaring på twitter). De viser i videoen her, hvordan de gjorde.

Det her var bare et par eksempler på tjenster på nettet koblet til fysisk genstande i virkeligheden.

For mig er koblingen til virkeligheden en god ting. Det gør det hele mere konkret og giver tjenesterne ny mening, når virkelige genstande bliver involveret. Hvor dejligt vil det ikke være at slippe for selv at skulle lede efter kontakter på LinkedIn, eller beslutte sig på forhånd for, hvilken aktivitet man vil gå til i København?

Og bamsen? Den er selvfølgelig ikke nær så seriøs som de to andre, men den er sjov og et godt eksempel på, at en eksisterende tjeneste sagtens kan få tilført et fysisk lag. Også selvom det ikke er tænkt ind i konceptet fra begyndelsen.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

8 responses to Når internettet bliver til virkelighed

 1. Fantastisk bamse… åbner en helt ny verden….

  Super indlæg…

  Potter

 2. Hej Lars,

  Fedt indlæg. Jeg lever på Mashable og Techcrunch og nød at blive så beriget på en dansk blog. Har iøvrigt svaret dig på supersocial og Jomito bloggen.

  Et par kommentarer:

  “De fleste tjenester på nettet bliver på nettet, og kommer aldrig ud i den fysiske verden. Det vil ændre sig i fremtiden.”

  Ja for pokker – helt enig! Det var en af de ting vi kommer med!

  “Det eneste man skal gøre er at holde enheden op mod en anden enhed, lidt ligesom et håndtryk, og så er informationerne overført.”

  Jeg er målløs – fantastisk og upersonligt på én gang. Men det sparer jo tid..

  “Bamsen”

  Er nærmest grænseoverskridende (måske fordi jeg holder min egen søn fra alt tech så længe jeg kan) men hvor er det sandt at “en eksisterende tjeneste sagtens kan få tilført et fysisk lag”

  Har rss nappet din blog 🙂

  Godnat!

  Joackim Penti
  Jomito.com

 3. @Joackim

  Tak for den meget sene kommentar – i må jo ligge vandret lige nu. Ros er sgu det mest motiverende der findes 🙂

  Jeg tjekker de andre steder.

 4. Hej Lars,

  Jeg tror vandret er en underdrivelse 🙂

  Helt enig med rosen og en helt undervurderet faktor i denne travle travle tid..

 5. Fint indlæg.

  Men framingen “virkelighed” kalder på en kommentar. Når internettet bliver til noget fysisk kan man sige som i også bruger i postet – men at aktiviteter der foregår digitalt ikke er virkelighed er en gammel cyberpunk/virtuel forestilling.

 6. @Thomas Du har helt ret. Jeg burde have skrevet “Når internettet bliver fysisk” Eller “kommer ud i den gamle verden”. Det andet er en fejl/gammel indstilling. For internettet er jo virkelighed.

 7. Du har da vist glemt Nabaztag – min PodRabbit snakker podcasts, wejrudsigter, tweets og meget mere.

  http://www.nabz.dk

Trackbacks and Pingbacks:

 1. NFC: Sikker kommunikation med mobiltelefonen | Nettendenser.dk - 11. September 2008

  […] har tidligere skrevet om tendensen med at data flytter ud i den fysiske verden. Den tendens tror jeg vil blive yderligere forstærket når alle går rundt med en telefon med NFC. […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*