NFC: Sikker kommunikation med mobiltelefonen

Lars Damgaard Nielsen —  11. September 2008 — 3 Comments

Near Field Communication eller NFC. De færreste har hørt udtrykket og forkortelsen, men det kommer de til. Det er nemlig Viagra soft online

g>fremtidens standard for sikker kommunikation via mobiltelefoner.

Med NFC bliver det muligt at have sit kreditkort, adgangskort, billet og meget mere med i telefonen. I videoen nedenunder kan du se, hvad Nokia allerede var i stand til for over et år siden:

NFC er ingen nyhed – men det er først nu den for alvor er på vej ind i vores telefoner. Nokia har allerede lanceret de første telefoner med teknologien.

Derfor bliver NFC en succes

NFC kan ikke sammenlignes med teknologien Bluetooth, for Bluetooth kan i dag virke på op til 100 meter. NFC kommunikerer på maks 20 cm – så det er helt essentielt at man er tæt på det man skal kommunikere med. Tilgengæld kan NFC bruges til at skabe sikker kontakt til andre elektroniske enheder – og når kontakten er skabt, automatisk transportere data’en via Bluetooth eller trådløst internet.

NFC er baseret på RFID teknologien som i princippet har været kendt siden anden verdenskrig. I dag er RFID, kort fortalt, små chips som kan placeres i alt fra dyr til dagligvare og scanner man chippen kan dens unikke ID f.eks. bruges til at fortælle mere om koen i stalden eller kyllingen i fryseren.

En af svaghederne har været, at der ikke fandtes nogle standarder til mobiltelefoner, men i 2004 blev NFC Forum etableret, og med på listen over firmaer er både mobilproducenter, netværksoperatører og elektronikgiganter. Det er derfor jeg tror det bliver en succes, når så mange giganter er gået sammen.

Hvad kommer det til at betyde?

Jeg har tidligere skrevet om tendensen med at data flytter ud i den fysiske verden. Den tendens tror jeg vil blive yderligere forstærket når alle går rundt med en telefon med NFC. Hele verden kan få tilføjet et ekstra lag af informationer som er tilgængelig, fordi alt enten er tagget med RFID, eller vi let kan kommunikere sikkert med alle elektroniske enheder omkring os.

Hvad tror du kommer til ske?