Facebook pædofili-knap: Markedsføring af falsk sikkerhed

Lars Damgaard Nielsen —  12. September 2008 — 1 Comment

I sidste uge kom det frem, at Facebook vil indføre en pædofili knap, så unge let kan rapportere mistænkelig opførsel fra ældre mænd.

En smuk tanke at gøre det let indberette pædofile. Og en god historie for Facebook. Så kan de virke som om de bekymrer sig om dit privatliv og ønsker du har kontrollen med det. “Virke som om” er det du skal lægge mærke til her, for Facebook bekymrer sig ikke rigtigt.

Jeg har på Kommunikationsforum.dk tidligere skrevet om, hvor svært det stadig er at styre sit privatliv med det nye Facebook:

Selvom Facebook 2.0 har øget muligheden for privatliv, så løfter jeg kun hatten let. Den bliver ikke taget af, for det er stadig så ufattelig indvilket at styre ens privatliv.

Hvis jeg vil gøre en applikation usynlig for en bestemt gruppe mennesker eller en person, kræver det seks klik – og jeg kan endda ikke gøre det under under “settings” og “privacy”, men skal over i “See All My Applications” og derefter trykke på “All Applications”, før jeg kan få lov til at nærme mig noget, der minder om privatlivsfred. Det er for besværligt.

Efter jeg skrev ovenstående har Facebook ændret det sted man kan trykke på “All Applications”. Nu er det gemt væk i nederste venstre hjørne. Ikke just et let sted at finde det – og man skal selv vide, at det er her der kan ændres på privatlivs indstillinger.

Har du lagt mærke til iconet i venstre hjørne? Jeg havde ikke, før jeg læste et twit om en der undrede sig over det.

Det kan godt ske Facebook vil fange pædofile, men de er tydeligt ikke interesseret i, at det er let for almindelige brugere at holde styr på privatlivet.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

Trackbacks and Pingbacks:

  1. www.anyhed.dk - 12. September 2008

    Facebook pædofili-knap: Markedsføring af falsk sikkerhed | Nettendenser.dk…

    En smuk tanke at gøre det let indberette pædofile. Og en god historie for Facebook. Så kan de virke som om de bekymrer sig om dit privatliv og ønsker du har kontrollen med det. “Virke som om” er det du skal lægge mærke til her, for Facebook b…

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*