Jyskebank.tv: Betydningsfuld revolution for dansk webtv

Bo Damgaard —  1. October 2008 — 7 Comments

Nettendenser.dk er glad for at introducere gæsteblogger nr.

1: Bo Damgaard. Han er i dag medierådgiver og tv-producent. Fra 1993-2007 var han programchef på TV 2.

Her giver han sit syn på Jy

ske Banks nye tvkanal på nettet.

/Lars

Jyskebank.tv

Jyskebank.tv’s logo

Jyske Bank lancerede onsdag den 1.

oktober en ny tv-station – og så endda på TV 2s 20-års fødselsdag.

Initiativet og begivenheden vil gå over i mediehistorien. Der er tale om hele tre kanaler – alle distribueret via jyskebank.tv som livestreaming, video on demand eller som podcasting, når man selv har tid.

Det krævet et klik, så er du på den del af målgruppen du hører til.

Privat, Erhverv eller Finans

I højre side af forsiden kan du klikke dig ind på aktuelle historier produceret i Danmark og det øvrige Europa. Tænker du som privat på at købe lejlighed i Berlin får du gode råd i en velproduceret feature fra Tysklands hovedstad med advarsler om diverse faldgrupper.

Er du som selvstændig erhvervsdrivende i problemer, fortæller jyskebank.tv historien om den administrerende direktør, Bent Jensen, der måtte pantsætte dele af sit hus for at komme videre med sin virksomhed ”J/D Sauce”.

Er du mere til de finansielle markeder kan du se det seneste interview med Jyske Banks egen makroanalytiker om nattens nye japanske nøgletal (Det ser ikke så godt ud!). Og bankens ordførende direktør Anders Dam er der tilfældigvis også plads til med en kommentar til Standard and Poors vurdering af banken selv.

Dagens brugere af Jyske Netbank – og det er jeg selv – sendes automatisk tilbage på jyskebank.tv og tilbydes her-og-nu adgang både til nyt inden for penge og finansverdenen, men også til længere indslag til målgrupperne inden for alt dagligliv: rejser, boligkøb, låneoptagelse osv.

Ny standard for web-tv

Der er aldrig tvivl om hvem afsenderen er – vandmærket jyskebank. tv står øverst til højre i billedet.

Værter og reportere ser godt ud. Design og look kan der ikke sættes en finger på. Ingen ventetider når der er klikket. Der er tale om landsdækkende penge-fjernsyn og ikke lokal-tv. Og så må vi leve med at der bliver sagt ”Go´ formiddag” midt på aftenen.

Forsiden på Jyskebank.tv

Forsiden på Jyskebank.tv

Jyskebank.tv ser ikke rustent ud. Der sættes nye standarder for web-tv. Der bliver noget at leve op til for andre virksomheder, der har ambitioner om egne tv-kanaler!

Hvordan vil reaktionen være på det nye initiativ fra de etablerede tv-stationer? At det kniber med troværdigheden? Absolut! Hvad siger banken? Kan være – måske.

”Vi laver naturligvis vores nye tv-station for at pleje kundernes og egne interesser”, som Anders Dam var inde på i P1s Mennesker & medier forud for dagens premiere. ”Men vi forsøger at komme hele vejen rundt – og så er vi hurtigere. Hurtigere med egne nyheder. Hurtigere end de øvrige medier – og tv-kanaler, som alligevel skal bruge os som kilde”.

Jyskebank.tv har gjort det let at dele indslag, rate og kommentere dem.

Jyskebank.tv har gjort det let at dele indslag, rate og kommentere dem.

Press på gamle medier

De øvrige ”ordførende” journalister og landsdækkende medier må endnu en gang vænne sig til ikke længere at være gatekeepere for alt vigtigt og væsentligt i denne verden. Enkelte dinosaurer sidder stadig på lågen, mens nyhedsstrømmen fyger ind over hegnet fra begge sider – til brugere og borgere!

De uautoriserede ikke-neutrale medier bliver citeret, når f.eks TV Avisen bruger billedmateriale og interviews fra Forsvarets egen tv-kanal – med kildeangivelse naturligvis.Der vil i fremtiden komme stadig flere netbårne kanaler – med ”egen-interesserne” som afsender. Og de vil blive brugt i en økonomisk trængt medieverden. Også jyskebank.tv.

Om Jyskebank.tv bliver ”danskerens nye foretrukne finansielle tv-station”, som det lidt storskrydende annonceres på premiere-dagen kan ingen vide, men journalisterne på de etablerede medier er nødt til at skæve til Jyske Banks egne historier. Og Jyske Banks konkurrenter bør nøje følge den kontakt der her er etableres til omverden og bankens egne kunder.

Det er kommercielt – det er konkurrencedygtigt – det er overraskende godt lavet. Der er ikke noget at sige til at Jyske Bank også med denne investering in mente har måttet hæve renten. De har noget at have det i. Silkeborg er tilbage i Superligaen – midt i sæsonen.

Nu venter vi bare på tilskuertallene.

Rich Text AreaToolbarBold (Ctrl + B)Italic (Ctrl + I)Strikethrough (Alt + Shift + D)Unordered list (Alt + Shift + U)Ordered list (Alt + Shift + O)Blockquote (Alt + Shift + Q)Align Left (Alt + Shift + L)Align Center (Alt + Shift + C)Align Right (Alt + Shift + R)Insert/edit link (Alt + Shift + A)Unlink (Alt + Shift + S)Insert More Tag (Alt + Shift + T)Toggle spellchecker (Alt + Shift + N)▼
Toggle fullscreen mode (Alt + Shift + G)Show/Hide Kitchen Sink (Alt + Shift + Z)
FormatFormat▼
UnderlineAlign Full (Alt + Shift + J)Select text color▼
Paste as Plain TextPaste from WordRemove formattingInsert custom characterOutdentIndentUndo (Ctrl + Z)Redo (Ctrl + Y)Help (Alt + Shift + H)

Nettendenser.dk er glad for at introducere gæsteblogger nr. 1: Bo Damgaard. Han er i dag medierådgiver og tv-producent. Fra 1993-2007 var han programchef på TV 2. Her giver han sit syn på Jyske Banks nye tvkanal på nettet. /Lars

Jyskebank.tv’s logoJyske Bank lancerede onsdag den 1. oktober en ny tv-station – og så endda på TV 2s 20-års fødselsdag. Initiativet og begivenheden vil gå over i mediehistorien. Der er tale om hele tre kanaler – alle distribueret via jyskebank.tv som livestreaming, video on demand eller som podcasting, når man selv har tid.
Det krævet et klik, så er du på den del af målgruppen du hører til.
Privat, Erhverv eller Finans
I højre side af forsiden kan du klikke dig ind på aktuelle historier produceret i Danmark og det øvrige Europa. Tænker du som privat på at købe lejlighed i Berlin får du gode råd i en velproduceret feature fra Tysklands hovedstad med advarsler om diverse faldgrupper.
Er du som selvstændig erhvervsdrivende i problemer, fortæller jyskebank.tv historien om den administrerende direktør, Bent Jensen, der måtte pantsætte dele af sit hus for at komme videre med sin virksomhed ”J/D Sauce”.
Er du mere til de finansielle markeder kan du se det seneste interview med Jyske Banks egen makroanalytiker om nattens nye japanske nøgletal (Det ser ikke så godt ud!). Og bankens ordførende direktør Anders Dam er der tilfældigvis også plads til med en kommentar til Standard and Poors vurdering af banken selv.
Dagens brugere af Jyske Netbank – og det er jeg selv – sendes automatisk tilbage på jyskebank.tv og tilbydes her-og-nu adgang både til nyt inden for penge og finansverdenen, men også til længere indslag til målgrupperne inden for alt dagligliv: rejser, boligkøb, låneoptagelse osv.
Ny standard for web-tv
Der er aldrig tvivl om hvem afsenderen er – vandmærket jyskebank. tv står øverst til højre i billedet.
Værter og reportere ser godt ud. Design og look kan der ikke sættes en finger på. Ingen ventetider når der er klikket. Der er tale om landsdækkende penge-fjernsyn og ikke lokal-tv. Og så må vi leve med at der bliver sagt ”Go´ formiddag” midt på aftenen.

Forsiden på Jyskebank.tvJyskebank.tv ser ikke rustent ud. Der sættes nye standarder for web-tv. Der bliver noget at leve op til for andre virksomheder, der har ambitioner om egne tv-kanaler!
Hvordan vil reaktionen være på det nye initiativ fra de etablerede tv-stationer? At det kniber med troværdigheden? Absolut! Hvad siger banken? Kan være – måske.
”Vi laver naturligvis vores nye tv-station for at pleje kundernes og egne interesser”, som Anders Dam var inde på i P1s Mennesker & medier forud for dagens premiere. ”Men vi forsøger at komme hele vejen rundt – og så er vi hurtigere. Hurtigere med egne nyheder. Hurtigere end de øvrige medier – og tv-kanaler, som alligevel skal bruge os som kilde”.

Jyskebank.tv har gjort det let at dele indslag, rate og kommentere dem.Press på gamle medier
De øvrige ”ordførende” journalister og landsdækkende medier må endnu en gang vænne sig til ikke længere at være gatekeepere for alt vigtigt og væsentligt i denne verden. Enkelte dinosaurer sidder stadig på lågen, mens nyhedsstrømmen fyger ind over hegnet fra begge sider – til brugere og borgere!
De uautoriserede ikke-neutrale medier bliver citeret, når f.eks TV Avisen bruger billedmateriale og interviews fra Forsvarets egen tv-kanal – med kildeangivelse naturligvis.Der vil i fremtiden komme stadig flere netbårne kanaler – med ”egen-interesserne” som afsender. Og de vil blive brugt i en økonomisk trængt medieverden. Også jyskebank.tv.
Om Jyskebank.tv bliver ”danskerens nye foretrukne finansielle tv-station”, som det lidt storskrydende annonceres på premiere-dagen kan ingen vide, men journalisterne på de etablerede medier er nødt til at skæve til Jyske Banks egne historier. Og Jyske Banks konkurrenter bør nøje følge den kontakt der her er etableres til omverden og bankens egne kunder.
Det er kommercielt – det er konkurrencedygtigt – det er overraskende godt lavet. Der er ikke noget at sige til at Jyske Bank også med denne investering in mente har måttet hæve renten. De har noget at have det i. Silkeborg er tilbage i Superligaen – midt i sæsonen.
Nu venter vi bare på tilskuertallene.
Path:

Bo Damgaard

Posts

7 responses to Jyskebank.tv: Betydningsfuld revolution for dansk webtv

 1. ”Vi laver naturligvis vores nye tv-station for at pleje kundernes og egne interesser”…
  Det er i mine øjne netop problemet med privat ejede TV kanaler. De kan være revolutionerende, smarte, hurtige, trendsættende og farverige – men de vil aldrig kunne betegnes som neutral eller selvkritisk. En Bank er til for at tjene penge og den vil aldrig tillade indslag indeholdende emner som taler imod bankens interesser.
  Ønsker man at råde over bred og funderet viden om finans og økonomi (nu i bankens eksempel), bør man hente sine informationer flere forskellige steder – og bruge sin sunde fornuft til at afgøre hvad der er rigtig og hvad der er forkert. NetTV er ren interesse-dækning af en virksomhed som har råd til at distribuere sine egne budskaber og sandheder i form af kendte formater som netop TV: Man behøver ikke læse lange og analyserende artikler – man kan bare sidde og glo på nogle kortfattede overskrifter – kogt ned til det essentielle, det komplicerede og tørre stof er klippet væk. I mine øjne er det ikke revolutionerende, det er bekymrende.

 2. – Ja selvfølgelig skal man hente sin information flere steder og bruge sin sunde fornuft. Man kan ikke nøjes med Jyskebank.tv – eller Politiken for den skyld. Hvis jeg selv havde fulgt alle råd fra de provisionslønnede bankrådgivere ville min beskedne formue have været mindre. Ingen er neutrale, kære rocketBrother. Du har ret. – Man skal bruge sin sunde fornuft, som du selv skriver.

  Se dagens tophistorie i Jyskebank.tv (fredag den 24. oktober 2008). Overskriften på hjemmesiden er: 800 millioner tabt i Jyske Invest. Hans Jørgen Larsen, Bankdirektør i Jyske Invest, får 10 minutter til at forklare og forsvare et tab på 800 millioner i “Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer” . Investorerne – og dem er der 10.000 af – har sat én milliard kroner i spil og og siden været ude for et kursfald på 80%. Fonden har investeret i danske realkreditobligationer og belånt dem efterfølgende. – Hvorfor kunne I ikke se den var gal ? spørger journalisten med henvisning til brochurer og det amerikanske marked for et år siden. – Hvorfor skriver I som I gør i september 2008?!

  Jeg gætter på at hans Jørgen Larsen gerne ville have byttet de 10 minutter i Jyskebank-tv med 15 sekunders voice-over i TV 2 NEWS eller 3 cm i spalte 1 i Jyllands Posten erhvervstillæg.
  Neutralt? Nej!. Men investorer og andre interesserede får en forklaring som ikke findes i andre medier – og takket være længden på interviewet: hudløst og næsten ærligt. Hvis jeg var investor i “Jyske hedge Invest Markedsneutral Obligationer” eller blot overvejede noget tilsvarende ville min tid ved skærmen i dag være brugt rigtig godt. Hvis jeg arbejdede som journalist med penge og finanser ville jeg skærpe opmærksomheden en ekstra gang – jyskebank.-tv har netop nu fredag formiddag kl. 11.30 i en live-udsendelse meddelt at flere børser, herunder ikke mindst de amerikanske, overvejer ikke at starte handlen i dag pga. ny fare for nedsmeltning.

  I øvrigt spændende hvad Forsvarets TV selv fortæller i dag om de nye koncentrerede udfald mod Taleban.
  Der er nok at tage fat på i de øvrige medier.
  God weekend!

 3. Søren Rønne Therkelsen 13. November 2008 at 23:58

  Jeg synes personligt at jyskebank.dk er lækkert lavet. Nu er nykredit.tv også på banen, og for sjovs jeg kunne egentlig godt tænke mig at du, Bo, måske havde lyst til at knytte en kort kommentar til deres site kontra jyskebank.tv?

 4. Hans Nordtoft 9. April 2009 at 13:19

  Synes det skinner igennem at Jyske Banks journalister for det første ikke aner en pind om finans, så mon ikke det er økonomer der selv har skrevet spørgsmålene?? Det i sig selv er at stort problem. Nr 2: Jyske bank plejer egne interesser og emner. Men flot er det.
  Børsen TV er har været på banen i lang tid og har endeligt fået et velfortjent ansigtsløft. Se borsentv.dk Især deres daglige Investor 1600 rettet mod de private investorer er interessant.

 5. Et andet nyt web-tv initiativ (i en anden boldgade) er http://www.fdm-travel.tv – synes dette site fortjener mere omtale end det har fået rundt omkring. Hvad er mere oplagt at web-tv om end lækre rejsemål? Sitet er fint, men fortjener at blive udbygget mere i fremtiden. Vildt, hvis de kan holde planen om en ny film hver uge.

 6. Jeg synes det er spændende at følge udviklingen omkring web tv, specielt i denne branche som traditionelt måske har haltet lidt bagefter.

Trackbacks and Pingbacks:

 1. Jyskebank.tv er årets nye medie - 1. October 2008

  […] Jyskebank.tv: Betydningsfuld revolution for danske webtv; […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*