Yahoo Pipes: Følg med, få overblik, spar tid

Lars Damgaard Nielsen —  7. October 2008 — 10 Comments

Læs den her blogpost til ende, hvis du vil spare tid, hver dag. Har du et specielt område der interesserer dig og har du svært ved at følge med i alt det der bliver skrevet om det på netmedierne, så bare rolig: Der er hjælp at hente hos Yahoo Pipes.

Med Yahoo Pipes kan du tage en masse feeds fra de hjemmesider du gerne vil følge med i, samle dem i ét “rør”, og sortere historierne så kun dem du vil læse kommer ind i din feedreader. Sorteringen sker på baggrund af nøgleord du selv har valgt.

Jeg har lavet en pipe med gamle danske medier. Den består af feeds fra:

 • ekstrabladet.dk
 • politiken.dk
 • berlingske.dk
 • nyhederne.tv2.dk
 • borsen.dk
 • information.dk
 • fyens.dk
 • finans.tv2.dk
 • kristeligt-dagblad.dk
 • nordjyske.dk
 • dr.dk
 • epn.dk
 • jp.dk
 • bt.dk
 • ing.dk

Grafisk ser den sådan her ud:

Ved første øjekast ser det lidt forvirrende ud – men det er meget simpelt.

Bestem selv hvad du vil læse

Den blå kasse med titlen “Fetch Feed” indeholder de feeds du selv vælger at putte ind. “Union” er samlingspunkter for feeds, inden de bliver ledt over i den orange kasse “Filter”. Her vælger du selv, hvilke ord du vil have dit nye feed sorteret ud fra. Nedenunder er der et ekstra filter, hvor enkelte ord og udtryk er sorteret fra. F.eks. giver ordet “mobil” også alle artikler fra “CBB Mobil Ligaen” i håndbold – derfor har jeg sorteret CBB Mobil Ligaen fra, fordi jeg ikke gider læse om herrehåndbold i det feed jeg har lavet 😉 (Tak til Thomas Ryberg der hjalp mig med at rydde lidt forklaringen her)

.

Du kan redigere i min Yahoo Pipe her uden mine nøgleord og selv sætte de ord ind du har lyst til. Det kræver du har en Yahoo-konto. Fordi der ikke er nogle nøgleord valgt, vil feedet være tomt når du kommer derind. Tryk på “Clone” og hvis du er logget ind med din Yahookonto kan du gå igang med at sætte nøgleord ind. Ellers skal du oprette dig. Når du har valgt de ord du vil have i “Filter”, trykker du på “Run pipe” øverst i midten af browservinduet.

Derefter får du mulighed for at abonnere på dit nye feed i den feedreader du normalt bruger. Min pipe med mine nøgleord ser sådan her ud når jeg trykker på “Run Pipe”:

Yahoo Pipes er ikke perfekt. Et af problemerne er at de har problemer med æ, ø og å. Og så er tjenesten til tider presset.

Live ser min pipe sådan her ud (hvis ikke serverne har for travlt):


Alligevel er jeg meget godt tilfreds med Yahoo Pipes som værktøj. Det sparer mig dagligt for en masse tid på nettet, fordi jeg er fri for at skulle igennem alle hjemmesider og feeds for at se, om der er skrevet nyt om det jeg interesserer mig for.

Og tænk så lige, hvad danske virksomheder kunne spare på studentermedhjælpere der laver presseklip, eller deres dyrtkøbte abonnement hos Infopaq.

Jeg håber du kan bruge min pipe til at få overblik og spare tid 🙂 Og hvis du laver en helt ny pipe med andre medier, så smid den endelig i kommentaren.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

10 responses to Yahoo Pipes: Følg med, få overblik, spar tid

 1. Nu skal det være. Jeg er kommet fra det hver gang. Det er rigtigt smart. Jeg vil i gang med Yahoo Pipes. Lidt tidskrævende at komme i gang, men bestemt tiden værd.

  Men hvor er det trist, at Yahoo ikke lige får styr på det med de danske bogstaver. Jeg vil godt bruge det til mig selv, men jeg kan ikke se mig selv bruge det andre steder, hvor det kommer til at fremstå utjekket.

  Jeg går uden om de gamle medier til hverdag – der er for meget “støj”. Men med Pipes kan jeg komme uden om støjen.

  Takker…

 2. Ja, de danske bogstaver er lidt en ommer – Det mærkelige er, at de en gang i mellem går igennem, og andre gange ikke… det forstår jeg ik helt.

  Dejligt du kunne bruge det til noget. Hvis du nu laver en lækker pipe, så læg den gerne her i kommentarfeltet. Jeg kunne godt tænke mig at se, hvad andre kunne finde på at lave.

 3. Hej Lars – det er en super-god ide og pipes er virkelig cool at lege med – jeg vil give denne videre til vores informationsmedarbejder. Jeg har dog lige et lille tip. I stedet for at lave så mange fetch feed bokse og unions, så burde det være nok med én fetch feed (den kan man godt hente flere feeds ind i) – så behøver man ikke en union.

  Jeg tror nok man kan se et eksempel her – jeg har bare rå-stjålet/clonet din pipe og arbejdet videre med den.

 4. @Thomas Tak for det tip! Hvor er jeg dog klodset og du har helt ret – jeg har jo endda gjort det med “filter” med flere ord i samme pipe, så det er utroligt jeg ikke har regnet den ud! Det må jeg lige få rettet. Tsk, tsk, tsk 🙂 Lars dog! 😀

  Jeg kunne ikke se dit eksempel? Kan du smide linket igen?

 5. Hej Lars – ja, jeg kunne gengælde klodsetheden ved at glemme at lægge linket ved 😀 Det skulle være her:

  http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=23d93bee709c8b7517c0a5af007acdeb

 6. @Thomas: God pipe når man kommer fra Ålborg 😀

 7. måske har du samme ÆØÅ problem som jeg har haft, hvis det er det samme kan denne lille sag hjælpe:

  http://twitpic.com/37f04z

  mvh Bo

 8. Der en blog som hedder Androidbruger. Ham der har bloggen har lavet en pipe for alle os der har Android hjemmesider, og den fungerer fint.

Trackbacks and Pingbacks:

 1. Få overblik over Stein Bagger og IT-Factory sagen | Nettendenser.dk - 7. December 2008

  […] Kender du ikke til Yahoo Pipes kan du læse, hvad jeg tidligere har jeg skrevet om Yahoo Pipes fortræffeligheder. […]

 2. | Nettendenser.dk - 15. November 2010

  […] Oplægget var en live-version af min blogpost ‘Yahoo Pipes: Følge med, få overblik, spar tid‘ […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*