Er mikroblogging et flop?

Lars Damgaard Nielsen —  25. November 2008 — 7 Comments

Ja. Det er det. Hvis det er en ren mikroblogtjeneste som twitter og hvis jeg er casen.
Nej. Det er det ikke, hvis statusopdateringer på Facebook bliver regnet med – jeg stadig er casen.

Sådan oplever jeg mikroblogging lige nu. Jeg har snart gjort det i to år. Første via statusopdateringerne på Facebook og på twitter det sidste års tid.

twitter har jeg mødt mange spændende mennesker, jeg ikke ville have fået kontakt til – og jeg har endda også mødt dem i den fysiske verden. Lige nu følger jeg 35 personer og bliver selv fulgt af 53 på twitter.com/tafkal. Og rent fagligt-web 2.0-social-nørderi får jeg en masse ud af twitter som jeg i ikke får ud af Facebook.

Sådan mikroblogger jeg på twitter og Facebook

Facebook: Mine statusopdateringer kan ikke læses af alle mine kontakter/venner, så her tillader jeg mig at være mere personlig. Jeg bruger sjældent statusopdateringerne til de store følelsesudbrud, men udbasunerer i stedet mine mere eller mindre uinteressante holdninger til alt muligt. Og så bruger jeg det også til det, det oprindeligt var: Statusopdatering.

Twitter: Fordi jeg på twitter ikke har det store personlige forhold til dem der er på tjenesten, er jeg ikke lige så personlig som jeg er på Facebook. Jeg bruger mere twitter til at samle informationer og finde spændende historier som folk poster links til og til selvpromovering af nye blogpost fra denne blog. Derudover til at komme i kontakt med fagnørder inden for sociale medier.

Twitter er skindød (længe leve twitter)

I løbet af den sidste måneds tid har jeg haft meget travlt, og det har betydet, at jeg ubevidst har skåret aktiviteter væk. En af dem der røg i svinget var mikroblogging via twitter. Og hvorfor nu det?

Min egen helt personlige lommuldsanalyse er, at de mennesker jeg har kontakt til via twitter er kontakter og ikke venner, bortset fra en 4-5 stykker som også er at finde på Facebook. Derfor er jeg rent socialt ikke gået glip af noget, fordi jeg via Facebook har fået styret min sociale interaktionslyst. På twitter der det mere eller mindre ukendte som jeg “snakker” med, hvorimod det på facebook er det vennerne fra den fysiske verden jeg debaterer med.

Når det så er sagt, betyder det ikke at twitter er død. Kun skinddød. Jeg beholder min twitterkonto og bliver ved med at være der med små opdateringer og selvpromovering.

En dag når der pludselig er masser af andre venner og bekendte er på tjenesten skruer jeg op for aktiviteten. Fordelen ved twitter er for mig, at det er mere åbent og den del savner jeg ved Facebook.

Måske det bare er en af ulemperne ved at være på så mange nye sociale medier, at det er kedeligt, når man ikke kan være rigtig social …?

Mere om mikroblogging: Hvis du har lyst til at læse mere om mikroblogging generelt, så har Martin S. Christensen fra SocialSquare lavet en god gennemgang af mikroblogging her.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

7 responses to Er mikroblogging et flop?

 1. Hej Lars,

  Er der en grund til, at du ikke bare bruger Twitter som feeder-kanal til din Facebook status-opdatering? Det gør jeg, det er nemt, det sparer tid og det gør også min Twitter lidt mere personlig, hvilket jeg synes er en klar fordel. Hvad skal vi med en Twitter-tjeneste, der udelukkende er selvpromoverende?

 2. Jeg bruger ikke microblogging i Facebook. Microblogging i Facebook er ”se mig” og ren skær Bubber. På Facebook er man venner med alle – og derfor kender jeg ikke målgruppen eller modtagerne af mine ”pip”. Har ikke rigtigt brugt tid på at indstille skidtet.

  Derimod er jeg vild med Twitter. Twitter er nemlig et interessenetværk. Her følger jeg andre med samme interesse som mig – og dropper dem der kun kommer med ”se mig” Twits.

  Og så er der alle SEO fordelene…

  Nørdet? Egentligt ikke, men dem jeg gerne vil følge er på Twitter. Resten af verden er på Facebook – mægtigt værdifuldt i rigtigt mange sammenhæng. Men med mange pip her og der, så bliver det bare en stor omgang pip.

  Men Microblogging er kommet for at blive. Tænk på hvor hurtigt det har taget fat, i forhold til det at blogge. Det er næsten viralt…

  Dejligt at du atter har fattet pennen.

  Potter

 3. For mig var det blogging og ikke Twitter, der røg i svinget. Og mit generelle indtryk er, at det er sagen for en hel del andre. Twitter har en umiddelbarhed, som jeg ikke oplevede dengang jeg “makrobloggede,” og som jeg helt klart ville savne, hvis jeg af en eller anden grund blev tvunget til at droppe mikroblogging. Og så har jeg for øvrigt fået min praktikplads gennem Twitter, det er jo heller ikke helt dårligt! 🙂

 4. Jeg var lidt i gang med Twitter og bruger da også satusopdatering på Linkedin, men generelt mener jeg, at mikorblogging er noget hippiehalløj for navlebeskuende mennersker, som ikke har andet at give sig til.. endnu.

 5. Apropos – faldt lige over følgende udtryk : “Blog to reflect, Tweet to connect” http://tinyurl.com/66jryc – om slow blogging

 6. @Mads Grunden til jeg ikke bruger twitter som feedkanal på Facebook er, at jeg bruger de to tjenester forskelligt. På Facebook er det jo heller ikke alle jeg lader se statusopdateringer. På twitter har jeg sat alle til at have adgang. Og om man vil det eller ej, så bliver mikroblogging mere eller mindre selvpromoverende. Bevidst eller ubevidst – du bestemmer jo selv, hvilket billede du vil vise.

  @Ib Interessenetværk har du helt ret i twitter er. Men det er jo kun så længe alle dine gamle venner ikke er der. For når de kommer, kan du så sige nej til dem? Og så går interessenetværket fløjten.

  @Mikkel Mikroblogging er bare for mig mere tidskrævende, når jeg (fordi jeg ikke feeder det over i facebook) skal vedligeholde flere styks. Så røg den altså først. Fordi jeg ikke fik nok socialt ud af den, selvom jeg får meget fagligt ud af den. Og tilykke med din praktikplads 🙂

  @Rasmus He he … Jeg giver dig ret 🙂 Men alle er navlebeskuende engang i mellem 😉

  @JimaJow Tak. Det var en fed artikel. Mikroblogging er jo so much last year!

Trackbacks and Pingbacks:

 1. Mikroblogging er utrendy larm | Nettendenser.dk - 3. December 2008

  […] DKmeetUp     « Er mikroblogging et flop? […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*