Har TV2 givet op på nettet?

Lars Damgaard Nielsen —  7. June 2009 — 4 Comments

Her imens Danmark venter på resultatet for EU-valget er der sikkert andre end mig der surfer rundt efter informationer om valgdeltagelse, statistikker osv. Alt imens Dansk Folkeparti banker de andre partier, så giver DR en gevaldig omgang øretæver til TV2 på nettet i forbindelse med dækningen af valget.

Et screendump af TV2.dk kl. 22.20 ser sådan her ud:

tv2-1

Og TV2/Politik ser sådan her ud:

tv2-2

For mig at se en svag indsats, når den nærmeste konkurrent på nationalt tv vælger at dække væg-til-væg:

dr

Jeg ved godt der er andre hjemmesider man kan gå til for at få sine valg-informationer, men på en valgaften er de to public service stationer ret synlige – på grund af deres massive tv-dækning.

Måske har TV2 valgt at nedprioritere dækningen fordi der rent kommercielt sikkert ikke er penge i det. Det er et journalistisk tungt apparat der skal være igang, og det koster mange penge. Men det er synd at TV2 selv vælger at tabe så stort – uden at forsøge at vinde valget på nettet.

Døm selv på TV2 og DR. Og smid gerne en kommentar om, hvad du mener.

Opdatering d. 11.06: Du kan også læse, hvordan seernes redaktør på TV2 kritiserer dem selv.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

4 responses to Har TV2 givet op på nettet?

 1. Jeg kan godt forstå din undren, og jeg må indrømme, at jeg også er skuffet over TV2s mangelfulde dækning af EP-valget på internettet i aften. Den er ikke, som man kunne have forventet.

  Jeg ved ikke, hvorfor TV2 har nedprioriteret valgdækningen. Men du har formentlig ret i dine gisninger om, at der er ganske enkelt ikke er nok penge i det, og hvis det forholder sig sådan, vil jeg ikke bebrejde TV2 deres fravalg. For selvom jeg har mine idealer, drømme osv, så skal maskinen løbe rundt – også for TV2.

  Men, i stedet for at bruge tid på at være skuffet, vil jeg hellere lade mig imponerer over DRs dækning. Der er relevante nyheder, der er sprød grafik og der er integration med Facebook. Imponerende! Meget.

 2. Er der ikke noget med, at DR’s website er et af Danmarks mest besøgte? I hvert fald er det jo tydeligt, at DR prioriterer web-delen højt (mens TV2 åbner nye tv-kanaler).

  Sjovt nok – set i forhold til, at de fleste nok anser DR for den gammeldags af de to!

 3. @Filip Wallberg
  Det har du helt ret i. DR var fænomenale! Touchscreen, studie på xborg, osv.(Viser bare at tv2 havde prioriteret HELT i kælderen. Heller ikke xborg gad de).

  DR er nr. 1 – men tv2 er nr. 3 …http://fdim.dk/?pageid=84

 4. TV2 benytter sig af alle deres subdomains, derfor er det ikke muligt for dem “at rydde forsiden”, det ses hvergang.
  For mig minder TV2 mere om Eb eller andre spaltemedier.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*