Nokia N97: Den STORE test med vanskeligheder

Lars Damgaard Nielsen —  1. July 2009 — 9 Comments

(Opdatering d. 29/09/09: Læs den endelige dom over Nokia N97 her).

Jeg har været så heldig, at Nokia har udvalgt mig og to andre blandt 2000 til at teste den nye Nokia N97 hen over sommeren i det Nokia kalder “Den STORE test”. Faktisk så heldig, at jeg har fået stillet to telefoner til rådighed og får lov til at beholde den ene telefon når testen er færdig.

Wauw effekten mangler

I tekniske specs har Nokia N97 det der skal til for at slå iPhonen. Så da jeg ventede på at modtage telefonerne var jeg spændt som en lille dreng juleaften der vidste, at den store Playmobil helikopter lå under juletræet og ventede.

Nu er det ved at være tre uger siden den lille dreng modtog telefonerne – og hvordan er det så gået? Overordnet set, så mangler wauw-effekten og der er for mange små og store fejl. Måske nogle af dem bliver løst når der i løbet af i de næste dage kommer en firmwareopdatering til Nokia N97.

To styks Nokia N97I forbindelse med testen af Nokia N97 kan du se, hvad jeg indtil videre har sagt om N97’eren på twitter. Du kan også tage et kig på de fotos jeg har taget med telefonen og endelig kan du se på YouTube, hvor jeg indtil nu har lavet to videoer: Den ene handler om twitter-klienten Gravity, den anden om streaming via Qik. Gennem sommeren kommer der mere indhold alle steder.

Min endelige konklusion over N97 vil jeg ikke komme med endnu, da jeg ikke opfatter produktet som færdigt. Så kan man så diskutere om et produkt bør være helt færdigt inden det bliver sendt ud til test hos nørder.

Fordele ved N97

De umiddelbare fordele jeg ser ved Nokia N97 lige nu:

 • Dejlig lækker stor klar skærm
 • Super kamera. Jeg syntes virkelig det tager gode billeder.
 • God video når man optager. Desværre fast fokusafstand.
 • Podcast direkte til telefonen som man kender det fra bl.a. N86 og N95. Dejligt ikke at skulle have telefonen omkring computeren.
 • God lyd
 • Ekstrem meget plads. Født med 32 giga. Plads til 64 med udvidelse.
 • Multitasking

Ulemper ved N97

Her kommer så de ulemper, små og store fejl som jeg har oplevet gennem mine første tre uger. Fejl som forhåbentlig bliver begrænset med den nye firmwareopdatering.

 • Langsom menu. Kedelig blå skærm når man roterer telefonen og den skal vende menuen.
 • Dårlig touch-oplevelse på skærmen når man skal styre den. Set i forhold til mine HTC Magic og iPhone-oplevelser.
 • Flickr  applikationen uploadede på et tidspunkt 2 billeder 38 gange. Virker fint på wlan.
 • Gravity applikationen (twitter) kan kun uploade billeder på wlan – er der en sammenhæng til Flickr? Og jeg har ellers ingen problemer med at gå på nettet via mobilnettet.
 • Slettede alle mine gamle beskeder jeg havde overført fra min gamle telefon, da jeg overførte musik til N97.
 • Få applikationer på Ovi Market. Og de er dyre. De gode koster 5-10 euro.
 • Multitasking. Når telefonen bliver presset af mange åbne programmer går den ned eller fryser.
 • N-Gage mangler – og har forsøgt at installere den version der efter sigende skulle fungere – uden held.

Som sagt vil jeg ikke konkludere noget før sommeren her helt omme. Men der skal klart komme nogle forbedringer i firmwaren.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

9 responses to Nokia N97: Den STORE test med vanskeligheder

 1. Hejsa

  Hvordan er det med æ ø og å ? er det besværligt at vænne sig til at skulle bruge den blå pil før man kan skrive et af bogstaverne?

  Ellers er jeg rimeligt hooked på den, for at komme lidt ned i størrelsen ifht min E90

 2. Jees den kan ikke være i lommen! 🙂

 3. Hej jeg er vildt forelsket i N97

  Jeg vil høre er de fejl du har skrevet ned er det noget man kan leve med eller er det ikke til at holde ud ?

 4. Jeg vil sige, du ikke kan holde det ud i længden. Jeg er ved at gøre min klar til salg.

 5. Perfekt sammenfatning du har lavet her om Nokia’en Lars. Som jeg har nævnt tidligere, er listen over pros/cons brugbar, for enhver der ønsker N97’eren. Har det lidt på samme måde, at der også er andre smartphones jeg foretrækker istedet.

 6. Jeg er godt nok træt af min N97 nu, jeg faldt pladask for den, da den blev udgivet. Har kig på en HTC mobil istedet nu, håber ikke jeg bliver skuffet igen.

 7. jeg har nu tålet den lort telefon i 4 månede ka ikke mere
  flere gang ville bare smade den …
  shiiit har jo betalt penge for det

  nokea n 79 mini er en moder der brut aldrig kome på market
  den er en totale fiasko!!!!
  alle funktion some den har er en fiaskoo
  kan engang ikke læse noget vigtig beskeder
  nogen kan hjælpe mig
  dan F-ing telefon siger høkomelsen er fuld

Trackbacks and Pingbacks:

 1. Mobilterminalen - 15. July 2009

  […] samt uploade dem til online-services som Flickr, direkte. Lars Damgård har lavet en udmærket liste af fordele og ulemper ved den nye Nokia, som også er værd at kigge nærmere […]

 2. Nokia N97: Fiaskofonen som kan alt - på papiret. | Nettendenser.dk - 29. September 2009

  […] Jeg har nu brugt over tre måneder på at teste en Nokia N97. Konklusion er – efter at have givet telefonen en chance på tre måneder – at den aldrig burde være kommet på markedet. Ihvertfald ikke i den form som jeg har haft den (læs om mine første erfaringer her: “Nokia N97: Den STORE test med vanskeligheder“). […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*