Facebook statistik: Sådan er den danske befolkning fordelt efter alder og køn

Lars Damgaard Nielsen —  18. March 2010 — 26 Comments

 

OBS! Jeg har lavet en ny statistik for, hvor mange danskere der er på Facebook: Facebook statistik 2013 for Danmark: Sådan er befolkningen fordelt

 

Jeg har længe tænkt, at det kunne være spændende at se, hvordan den danske befolkning egentlig fordeler sig på Facebook. Efter køn og alder.

Hvem er på, og hvem er ikke på – og hvordan fordeler de 2.3 mio. danskere sig som her i ma

rts er registreret hos Facebook

? Derfor har jeg lavet en lille samkøring mellem Statistikbanken og Facebooks tal.

Jo, jeg ved godt, at der er flest unge på Facebook – faktisk langt over 100 % i de yngre aldersgrupper ifølge de tal jeg har fået ud af min samkøring. Mon ikke det skyldes, at unge har flere profiler, opretter sig selvom de er under 13 år (som er Facebooks anbefaling for minimum alder) eller en helt 3. årsag. Du er velkommen til at byde ind i kommentarfeltet.

Danmarks Statistik har også nogle tal. Dem finder du på side 22 i rapporten Befolkningens brug af internet – 2009. Der er bare ingen fordeling for hver enkelt alderstrin. Derfor denne statistik:

Sådan har jeg lavet Facebook-statistikken

Jeg har hentet tallet for mænd og kvinder i Danmark fordelt på køn og alder fra denne statistik på Statistikbanken.

Derefter har jeg manuelt hentet tallet for danskerne på Facebook ifølge Facebook selv. De tal kan man se, hvis man vil oprette en annonce.

Derefter er de lagt ind i et regneark, og den procentvise fordeling på køn og alder er beregnet.

Sådan ser befolkningens fordeling på Facebook ud

Resultatet kan du ser herunder. Det er selvfølgelig ikke en endegyldig sandhed, da tallene fra Facebook er usikre. Specielt i de yngre aldersgrupper. Jeg mener at tallene kan bruges til et mere nøjagtig skøn.

Statistik over den danske befolknings fordeling på Facebook

Hvis du gerne vil have hele regnearket med de nøjagtige tal fra Statistikbanken og Facebook – og et samlet tal for både mænd og kvinder – er du velkommen til at maile mig på ldn@ldn.dk – så sender jeg den til dig.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

26 responses to Facebook statistik: Sådan er den danske befolkning fordelt efter alder og køn

 1. Godt arbejde.
  Og så skal du blot grave ned i et enkelt eller to datapunkter fra din undersøgelse, så har du dine første DR-historier klar!

 2. Ja, vi må se 😉 Hvor ser du historien?

 3. Hov nej, det er dit job at finde historien. Dovne journalist! 😉

  Der er adskillige vinkler, der sagtens kan bære historier på det niveau, som Facebook normalt bliver dækket på.
  Du kan grave videre i årsager til uregelmæssighederne i det yngre segment. Du kan se på, hvor kvindernes overrepræsentation er størst (i et vist omfang stigende med alder, så vidt jeg lige kan se). Du kan gå i absolutte tal og skrive noget om, at Facebook ikke kun er for de unge. “Det grå guld på Facebook” og koble det med den kommercielle vinkel og muligheden for at målrette annoncer mod demografi.

  Der ligger masser af potentielle historier i dit dataarbejde. Malk det nu endeligt til det yderste, når du har brugt tiden på det. 🙂

 4. Det er altid rart med input 🙂 Tak for ideerne. Ser frem til at gå i dybden med andre historier også.

 5. Hej Lars,
  Et lidt forsinket tillykke (nåede ikke med i Twitter-strømmen af lykønskninger :))

  Dejligt med lidt tal-oversigt og som du selv er inde på er årsagen til de mere end 100% sandsynligvis yngre brugere der gerne vil være på Facebook også. Det har vi ihvertfald oplevet i fokusgrupper med 10-12 årige. Sammenholdes det samtidigt med at Arto har oplevet markant tilbage (hvor de ellers tidligere var) er det nok ret sandsynligt at vi kan sige det skyldes dette. Alternativt er det ældre der lyver sig yngre, men mon dog ikke det er en anden alder en eksempelvis 14 år de lyver sig 🙂

 6. Hej Daniel

  Tak for tillykke 🙂 og for dine syn på tallene. Det er virkelig spændende at høre om. Jeg tror du har ret i jeres observationer – også at folk næppe lyver sig til at være 14 nedad – men opad fra dem der er yngre 😉 Sig endelig til, hvis i vil dele nogle resultater af jeres fokusgrupper 😉 ldn@ldn.dk 😀

 7. Oplyser facebook, hvor mange af de oprettede profiler der rent faktisk er liv i?
  Jeg bruger f.eks. ikke min, og har aldrig rigtig gjort.

 8. * Anders

  Når Facebook oplyser brugere taler de kun om brugere der har været aktive i løbet af de seneste 30 dage.

 9. # Daniel: God stil af dem.

 10. Den yngste gruppes overrepræsentation kan helt sikkert forklares ved at børn “lyver” sig til at være 13-14 år.

  Til gengæld undrer jeg mig over at 14-20 årige konsekvent har over 100% repræsentation. Især i forlængelse af Daniel Bæk #9.
  Er de særligt dårlige til at huske deres kodeord, og derfor opretter de dobbeltprofiler?
  Er der organisationer (Jeg kender kun til Radikal Ungdom), der har en “brugerprofil” i stedet for en “gruppe” eller “page”?

 11. #11 En sidste mulighed er at Facebook konsekvent lyver om sine egne data.

 12. Daniel.

  Hvor har du den oplysning omkring aktive brugere fra? Jeg er i gang med at formulere et Ph.d.-projekt, hvor det vil være rart at kunne pege på, at de oplyste tal er for aktive brugere.

  Jeg skal bruge en lødig kilde, hvis du har den..

 13. Interessant læsning 🙂
  Det kommer meget bag på mig, at børn er så overpræsenteret. Vidste godt, at FB i høj grad henvender sig til unge, men ikke SÅ unge 🙂
  Også tak for linket til Statistikbanken, vidste ikke at der var gratis adgang til en række data.

 14. # Kristian – FDIMs månedlige målinger angiver faktisk at der er flere danskere på Facebook i løbet af en måned end Facebooks egne tal, der jo bygger på en kombination af IP/egen angivelse så vidt jeg ved, så tror ikke der er tale om at Facebook lyver deres tal højere.

  # Gustav – Jeg har den fra Jan fra Facebook (salgsansvarlig i Danmark). Mener også at have læst det på Facebook.com et eller andet sted. Tror lidt søgning vil finde det frem.

 15. Takker for et godt overblik.
  Det ville være fedt hvis du laver det hvert år.. så man kan følge udviklingen på Facebook.

 16. Interessant lille undersøgelse. Havde ikke selv lige luret, hvor jeg kunne trække tallene på den danske befolkning, så det var fint med hintet 🙂

 17. Sjov lille undersøgelse – den er da værd at tage med 😉
  Jeg havde nemlig faktisk tænkt lidt over dette..

 18. Fin undersøgelse. Det kunne være interessante at kæde de data sammen med demografisk data, men kan man se den slags information, når man opretter en annonce?

 19. Fed tabel, lige hvad jeg har brug for, når jeg nu skal til AT-eksamen

 20. Meget interessant – og måske overrepræsentationen af unge forklarer nogle andre ting også. F.eks. det forhold at venstreorienterede politikere har langt flere venner og tilhængere på FB end deres borgerlige kollegaer.

 21. Er der nogen der ved om der findes et lignende skema med tal fra 2011?

 22. Ja det er jo meget fint alt sammen men kan ikke bruges til noget som helst eftersom det jo forudsætter at dem på FB har været ærlige med deres alder og det er der jo ingen garanti for……så sorry temmelig værdiløst.

Trackbacks and Pingbacks:

 1. www.anyhed.dk - 18. March 2010

  Facebook statistik: Sådan er den danske befolkning fordelt efter alder og køn…

  En uvidenskabelig statistik over fordelingen af danskerne på Facebook. Det er en samkøring af Danmarks Statistik og Facebooks egne tal for brugere. Fordelt procentvis på alderstrin….

 2. Facebook statistik: Sådan er den danske befolkning fordelt efter alder og køn | Nyheds Kuben - 20. March 2010

  […] direkte til nyheden: http://www.nettendenser.dk/2010/03/18/facebook-statistik-sadan-er-den-danske-befolkning-fordelt-efte… – (Husk at stemme via […]

 3. Restaurant eller café på Facebook | Lisbeth Scharling - tlf. 4126 5019 - Specialist i kommunikation online - 29. March 2011

  […] med vennerne på Facebook – både mens vi sidder i restauranten, på cafeen eller kroen. Over 2.6 millioner danskere over 13 år er på Facebook. Mange af dem har over 300 Facebook-venner, som de dagligt underholder med stort og […]

 4. Facebook statistik 2013 for Danmark: Sådan er befolkningen fordelt | Nettendenser.dk - ved Lars Damgaard Nielsen - 25. January 2013

  […] To simple spørgsmål som mange jagter svaret på. Jeg får en del henvendelser med de to spørgsmål fordi jeg lavede en omgang statistik på danskere på Facebook tilbage i 2010. […]

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*