Apple iPad: Lige midt imellem ingenting og alting

Lars Damgaard Nielsen —  5. April 2010 — 8 Comments

Den længe ventede iPad kom på markedet i USA den 3. april – og den må siges at være lækker. Designet, menuerne og funktionerne kender du allerede fra iPhone og iPod Touch og intet overraskede i den 64 gb version jeg har haft glæde af at bruge de sidste par dage. Prisen begynder på 499 usd.

Den er let. Den er lille og skærmen er klar og tydelig. Jeg får lyst til at bruge den når jeg har den i hænderne – og her i USA, hvor jeg har brugt den mest, er det super fedt.

Du bliver glad af at bruge den. Sådan er det. Men du bliver ked af det når du bruger den andre steder end i USA…

Underholdnings mekka

Et smut på iTunes og der er film på iPad’en. Man kan vælge imellem HD udgaver og normale udgaver. Og for så lavt som 14.99 usd kan du købe en hel sæson af de fleste ældre serier. Det holder – og download går hurtigt, hvis du selvfølgelig har en hurtig forbindelse.

Går du på App-storen er der allerede mange gratis applikationer og spil i App-storen til iPaden. Men husk, at du skal have en konto både til iTunes og App-storen som enten er oprettet med et gavekort købt i USA eller et amerikansk udstedt kreditkort. Ellers er det kedeligt. For så bliver du smidt af og får ikke lov til at logge ind på iTunes og App-store på din iPad.

Konklusion

At man skal snyde for at bruge et produkt fuldt ud trækker i den negative retning. For mig at se er det et produkt der lander midt imellem. Det vil være din browser til nettet og din underholdningskanal – men det kan du ikke bruge den til i Danmark (endnu – lad os håbe det kommer). Når den ikke kan bruges til andet end at surfe med, så er det altså en alt for dyr gadget for mig.

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

8 responses to Apple iPad: Lige midt imellem ingenting og alting

 1. Hej Lars,
  Spændende endelig at høre lidt hands-on erfaring efter den megen hype op til lanceringen, og bliver spændende at se om den når ud over rampen til det brede publikum.
  Hvordan er det at skrive på den – har du prøvet at lave mindre tekster ud over URL’er?

 2. Hej Lars – det er rart med en praktisk anmeldelse af iPad’en som medie-enhed i nogle dage, hvor det er flydt over af til tider relativt ukritiske hyldester til iPad’en (disclaimer: jeg er selv entusiastisk Apple-fan) .

 3. @Daniel

  Det er ok at skrive på den. Det går hurtigere end på et touch tastatur på en telefon og det er tæt på du kan bruge ti-finger systemet. Jeg testede med engelsk tastatur – så ingen æ-ø-å endnu 😉 Men hvis jeg skulle skrive længere ville jeg foretrække et eksternt tastatur … men da der ikke er noget usb stik kræver det et tastatur via bluetooth – hvis apple tillader det.

  @kim Tak. Der har efter min mening være alt for meget ukritisk hype. Læs evt. også med her: http://journalisten.dk/ipad-er-ikke-avisernes-redning

 4. Præcis og kort anmeldelse. Har overvejet at købe den hjem fra USA, men kan se der kommer mange andre produkter på markede, som ikke er begrænset af Apple, selvom de har et lækkert og brugervenligt design.

  iPad´en ville være perfekt for mig til at læse bøger og anvende som notes blok. Men når der skal oprettes konto i USA for at bruge iTunes og en skal hjemkøbes er ikke så tiltalende.

 5. Apple iPad er heldigvis blevet forbedret siden. Jeg glæder mig i hvert fald til selv at købe én, og jeg tror den bliver flittigt brugt 🙂

 6. Rigtig god og kort anmeldelse af et produkt, som man ellers skal læse meget om. Jeg er helt enig i, at det med at man skal “snyde” for at bruge den fuldt ud ikke er helt optimalt, og det er da også det, som holder mig fra at købe den. Er der noget nyt i vente om, om dette senere kan gøres rigtigt?

 7. Jeg har nu 3-4 gange stået i Apple Store og været lige ved – og så har jeg ikke gjort det alligevel. Hvorfor ikke? Fordi jeg ikke kan se det på den, jeg gerne vil. En iPad kan ikke afspille Flash!

  Det går helt over min forstand, at Apple vil være så arrogant. Jeg ved godt, at HTML5 vil udradere Flash over tid, men her i december 2010 er det bare ikke til at undvære. ØV!

  Og hvornår får du lidt mere gang i din herlige blog her igen?

 8. Har det lidt på samme måde, men jeg surfer dog på den anden side så meget, at det overskygger de andre ulemper. Så jeg skal have fat i den nye 2’e, når den kommer på gaden (vist den 7. juli). Jeg havde tidligere den overbevisning om, at det var vigtigt med en “ordentlig” pc med ydelse. Men efter jeg købte en ASUS netbook for 3-4 års tid siden, som er ved at være slidt op, så er jeg kommet til den overbevisning at det er vigtigere at den er stille, nem at håndterer og at boote. Så kan man altid have et ordentligt “kraftværk” på kontoret.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*