Indhold kender ingen grænser: Få musik fra Spotify og film fra iTunes i Danmark

Lars Damgaard Nielsen —  19. May 2010 — 10 Comments

Flere tjenester på nettet leverer film, tv og musik til deres brugere – mod betaling.

I Danmark er vi bare ofte afskåret fra at bruge disse tjenester, fordi rettighedshaverne ikke vil give os adgang til deres indhold lovligt. Eller også kræver tjenesterne du skal have mobil-abonnement hos et specielt teleselskab.

Som bruger har man så to alternativer.

1. Downloade film, tv og musik ulovligt – uden at rettighedshaverne får nogle penge.

2. Få adgang til tjenesterne ad besværlige omveje – og betale det alle andre betaler for tjenesterne i de lande de er til stede.

Nummer 1 er let for mange. Nummer 2 kræver at man virkelig som forbruger gerne VIL betale.

Jeg forstår ikke, hvorfor rettighedshaverne ikke finder ud af, at godt indhold ikke kender nogle grænser, og ikke bare tager sig sammen og giver brugerne det mange gerne vil: Betale rimelige priser for kvalitetsindhold. Og samtidig gøre det let for brugerne at gøre det!

Imens vi venter på bedre forhold, kan du kigger herunder og se, hvordan du kan få lov til at betale for film og tv-serier på iTunes og musik på Spotify.

Få adgang til ubegrænset musik på computer og mobil via Spotify i Danmark

En anden tjeneste tjeneste du måske har hørt om er den svenske musiktjeneste Spotify (Wikipedia-artikel). Den er fuldt lovlig og mod ca, 99 svenske kroner om måneden, kan du lytte til flere mio. musiknumre både på din computer (mac/pc) eller iPhone/Android-telefon. Enten via streamming eller download.

Hvis du opretter en svensk Ebay-konto kan du få Spotify i Danmark på 10 minutter.

Få adgang til film og tv-serier på iTunes i Danmark

Du kender sikkert iTunes fra køb af musik og ikke så meget andet (bortset fra et par podcasts). Hvis du bor i f.eks. USA sælger de også masser af film og tv-serier. F.eks. 14.99 dollars for tidligere sæsoner af mange serier. Ikke en dårlig handel.

Hvis du tryller lidt, kan du købe adgang til film og tv-serier på iTunes. .

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

10 responses to Indhold kender ingen grænser: Få musik fra Spotify og film fra iTunes i Danmark

 1. Hej

  Tak for de gode tip.

  Du linker til en artikel på T3, som omhandler hvordan man kan få oprettet en amerikansk konto til Itunes. Det kræver bl.a. at man køber et amerikansk udstedt gavekort. Men linket i artiklen til butikken, hvor man kan købe gavekortet virker ikke.

  Jeg har prøvet at google andre hjemmesider, men har svært ved at finde andre butikker, som udsteder gavekort. Er der nogen, som kan hjælpe med et link til en troværdig butik, som sælger amerikanske gavekort til Itunes?

 2. Jeg søger også en løsning på hvordan man får en amerikansk itunes konto. Skal have det inden den nye sæson af Californication kommer i luften;)

 3. Du kan let oprette en amerikansk konto – men ikke købe med dit danske visa/master/dankort. Det kræver et gavekort købt i USA eller et amerikansk udstedt kreditkort. Hvis du kan betale på iTunes via Ebay, kan du evt. bruge samme metode som med Spotify, og så lave en amerikansk Ebay konto i stedet for en svensk – men det har jeg ikke prøvet. Hvis det virker på du gerne skrive tilbage.

 4. Tak for tippet til Spotify, Lars – den kendte jeg ikke 🙂

 5. Tak for de mange gode tips. Jeg er helt enig i, at man selvfølgelig gerne vil betale rimelig priser, hvis man får nogle kvalitets produkter.

 6. Super fedt med Spotify, en svensk arbejdskollega har det og det virker rigtig godt og mange numre at vælge imellem. Vidste ikke at man kunne oprette en svensk E-bay konto så det må jeg lige få gjort:)

 7. Spotify er blevet utrolig populært, kan se det sidste indlæg blev kommenteret 27 dec 2010 så her et år efter må man sige de fleste bruger musik programmet, det er nemt, enkelt osv at bruge og er gratis.

  Så meget sjovt at læse kommentarene til dette indlæg og se hvordan udviklen har været på spotify

  I øvrigt fint forum .

 8. Spotify er en god tjeneste, og der er ingen tvivl om at den er meget brugt. Fester i de omkring liggende lejligheder bruger også spotify, hvilket man tit kan høre ved at det er eksakt de samme sange der går igen, i samme rækkefølge som spotify’s top 100 🙂
  Det gode ved sådanne tjenester er også at man får udvidet sin horisont hvad angår musik, da man også får relaterede kunstnere præsenteret, hvilket jeg synes er en god feature.
  MVH Kim

 9. Et godt tip om Spotify.
  Men nu er Spotify kommet til Danmark.
  Et unlimited abonnement er jo nærmest et minimum, med alle de reklamer Spotify drysser ind mellem musikstykkerne.

 10. Spotify er glimrende. Slår da TDC Play med flere længder.

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*