StatusTinget: DR samler politikernes Facebook og Twitter-opdateringer

Lars Damgaard Nielsen —  5. October 2010 — 15 Comments

DR Nyheder lancerer i dag StatusTinget. En side jeg har været med til at lave. Så hvis du synes det næste er lidt for positivt, så må du skære lidt fra 😉

StatusTinget er eksempel på, hvad man kan få ud af Facebook og Twitter, hvis man behandler noget af den data som ligger frit tilgængelig.

StatusTinget giver danskerne et samlet overblik over, hvad de folkevalgte politikere går og laver på Facebook og Twitter. Det viser de sidste 500 statusopdateringer fra omkring 100 politikere i Folketinget, og giver danskerne mulighed for at kigge de folkevalgte over skulderen på sociale medier.

Ideen kommer fra folketwinget.dk og twixdagen.se, der viser, hvad danske og svenske politikere twitter om. Ulempen ved f.eks. folketwinget er dog, at der kun er omkring 20 folketingspolitikere, der twitter herhjemme.

Hvorfor lave StatusTinget?

De sociale medier kommer til at spille en større rolle i den næste valgkamp. Det er her, politikerne vil komme med ideer og prøveballoner – og måske også lancerer nye politiske udspil. Med StatusTinget er det muligt for brugerne (også andre journalister 😉 ) at få overblik over, hvem, der siger hvad, og hvornår.

Man kan for eksempel søge efter “Lene E” og se på tværs af partierne, hvad der bliver sagt om hende lige nu.

Hvordan fungerer StatusTinget teknisk?

StatusTinget er baseret på data fra Twitter og Facebook. At hente data fra Twitter er der mange der gør, men der er endnu ikke så mange der har lavet noget på baggrund af Graph API‘en fra Facebook.

På StatusTinget har vi samlet alle ID’er på folketingspolitikerne. Enten for deres personlige facebook-sider eller deres fansider. De personlige sider skal være åbne for offentligheden, før vi kan bruge dem til noget. Fansiderne er altid åbne.

Vi tager så ID’et og smider op til Facebook. Og tilbage får vi så en masse data fra den pågældende politiker. Kalder man f.eks. Johanne Schmidt-Nielsens fanside får man følgende resultat:

God fornøjelse med at bruge StatusTinget 🙂

I dag til åbningen af Folketinget, glæder jeg mig til at se, hvad politikerne skriver imens de sidder og lytter til åbningstale.

Omtalt på dr.dk

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

15 responses to StatusTinget: DR samler politikernes Facebook og Twitter-opdateringer

 1. Det ser spændende ud – og er jo helt i tråd med tidens trend. Stik imod mine fordomme kan jeg se, at mange folketingsmedlemmer faktisk har humor 🙂

 2. Det ser virkelig spændende ud, både grafisk og indholdsmæssigt. Det bliver sjovt at følge når valgkampen for alvor går ind!

 3. Jacob Søndergaard 8. October 2010 at 9:30

  Super initiativ, bare ærgeligt at DR finder det nødvendigt at understøtte opdelingen af danske partier i to statiske blokke. Vi ender med et to-parti system.

  Husk på at der jo ikke altid været en så skarp opdeling i blokke i dansk politik, og vi kan jo kun håbe på at heller ikke skal være det i al fremtid.

  Hvorfor ikke som udgangspunkt blande alle politikernes tweets/opdateringer i en strøm, og så lad evt. blok-opdelingen være et filter, på linje med muligheden for at filtrere på det enkelte parti.

 4. Opdelingen er sket på baggrund af, hvem de pegede på som statsministerkanditat. En anden type opdeling kan klart tænkes ind. Og optimalt vil det være, at man selv kan vælge sorteringen. Det er en god idé. Jeg har noteret den til næste version.

 5. Emil Begtrup-Bright 11. October 2010 at 23:07

  Fedt! Det er virkelig spændende, og giver FT-live på DR2 en helt ny spændende dimension. Havde dog allerede opdaget det gennem en folketingspolitiker selv, som skrev følgende om det på FB:

  er kommet med i StatusTinget, hvor folketingsmedlemmernes Facebook-status’er er samlet. Pressen er altså med på en kigger i disse reality-tider. Vi folketingsmedlemmer kan vel også ses som en slags omvendte Robinson-deltagere: Live på DR2 i den dårligste sendetid. På en borg midt i byen. Hvor de spiser godt og kun kæmper på ord og visioner. 179 bliver stemt ind igen.

  Det er da meget god humor

 6. Det ser virkelig godt ud! Thumbs up for både det grafiske layout og den intuitive sorterings-funktion 🙂

 7. Det ser virkelig godt ud; glæder mig til at se, hvordan det kan bruges under næste valg 🙂

  Overvejer I at samle opdateringerne i ét samlet RSS- eller Twitter-feed?
  Og hvorfor kun de seneste 500 opdateringer? Det kunne være et fantastisk researchværktøj, hvis man kunne søge tilbage i tiden.

 8. Det er rigtig spændende at følge med i Statustinget. Umiddelbart ser det ud til, at de røde har flere updates på Twitter og Facebook end de blå.

 9. Det ser godt ud Lars og tak for den tekniske gennemgang, hvis nu selv skulle finde på at lave noget i den stil 🙂

 10. Super hjemmeside….det giver rigtig meget mening at kunne følge med i hvad politikere laver og mener på en daglig basis.

 11. Det bliver rigtig spændende at følge især, når valget kommer.

  Ligeledes kan det næsten give hurtigere info end aviserne kan..

 12. Genialt! Kunne godt gå hen og blive populært op mod et valg.

 13. Jeg synes virkelig at projekter som dette viser styrken og relevansen af sociale medier. Hvis man løbende følger med i det vil man også få en bedre indblik i hvilke politikere man deler holdninger med.

 14. En fuldstændigt genial side. Så mangler vi bare, som du berører, at nettets muligheder går op for flere af politikerne. Flere af partierne har stadig en slags stedmoder-agtigt forhold til det. Selv mange af de politikere, der har Facebook-profiler, skriver ikke deres opdateringer selv, men har pressefolk til det.

 15. Undskyld dette sene indlæg, men hvordan er det gået med statustinget? Bliver det brugt meget, ikke mindst efter valget? Og tak for en generelt interessant blog – – – ser frem til nye indlæg 🙂 /Benjamin

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*