Tag kontrol: Skrot Boxer/kabel-tv og få bedre fjernsyn med Netflix, HBO og andre streaming tjenester

Lars Damgaard Nielsen —  19. September 2012 — 11 Comments

Hvis du har kabel-tv eller Boxer, betaler du garanteret for tv-kanaler som du aldrig nogensinde bruger. Derfor er det snart tid til, at du skal skrotte de faste kabelkanaler.

Hjemme hos mig, har vi de sidste års tid ikke haft andre tv-station e

nd DRs (vi betaler som alle andre medielicens) og en masse amerikanske streaming-tjenester med serier og film. Ved hjælp af ninja-tricks.

Stor frihed

Det har været en lettelse. Vi se mindre fjernsyn. Til gengæld er kvaliteten af det vi ser blevet bedre. Og vi er ikke slaver af, at vi skal se det på bestemte tidspunkter – eller om det SKAL være på fjernsynet. Det kan være på tablets og telefoner.

Fra oktober og frem, er det slut med at lave ninja-tricks. Så der er ingen undskyldning! Der kommer HBO Nordic til Danmark, efterfulgt af Netflix og danske YouBio.

Du betaler for en masse du ikke bruger

Den billigste kabel-tvpakke fra YouSee koster 199 om måneden. I den får du 15 kanaler ud, over de 8 du allerede betaler for i medielicensen. De kanaler du får ekstra er Infokanalen, TV2, TV3, Kanal 5, DK4, Ekstrakanalen, Cinema trailer kanalen, SVT1, SVT2, Sverige 4, NRK, ARD, ZDF, NDR, RTL.

Hos Boxer koster den mindste pakke 119 kr. om måneden (når de ikke kører kampagne som nu). Derudover skal du lægge et modtagerkort på 480 kr. I pakken får du 8 kanaler ud over dem du allerede betaler for. De 8 kanaler der er tale om er TV2, TV2 Film, Tv2 News, Kanal 4, Kanal 5, Sverige 4, TV2 Norge, ZDF.

Spørg dig selv: Hvornår har du sidst set ZDF og TV2 Film – eller infokanalen?

Well – sikkert ikke for nylig.

Så drop kabel-kanalerne og skift til streaming – og tag kontrol.

Jeg ved godt du måske har set TV2 – og ja, det er måske et offer. Til gengæld bestemmer du selv, hvor, hvornår og hvad du vil se. Og du slipper for reklamepauser. Hvis du ikke vil gå glip af TV2, så kan du få dem for 19 kr. om måneden på TV2 Play. Det gjorde jeg under OL og EM.

Og prisen for streaming? Omkring en 100-mand for Netflix og det samme for HBO Nordic. Det er det du betaler for den mindste pakke hos YouSee. Så der ER ingen undskylding.

Er jeg for langt ude – eller hvad tænker du? Vil du købe streaming OVEN i dit kabel-tv? Eller slet ikke?

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

11 responses to Tag kontrol: Skrot Boxer/kabel-tv og få bedre fjernsyn med Netflix, HBO og andre streaming tjenester

 1. Du har ramt hovedet på sømmet.

  Når først disse tjenester er udrullet i DK, og når det går op for folk at man faktisk kan se de nye serier osv. med danske undertekster, så kommer det til at gå stærkt. Der bliver flyttet mange abonnementer fra traditionel kabel-tv og over til streaming.

 2. Tak!

  Det bliver meget spændende at følge med i, hvordan det kommer til at gå.

  Lars

 3. Niels Kjelstrup 19. September 2012 at 21:49

  Erstat Boxer og Yousee med DR. Erstat pakke/pakker med licens. Erstat ZDF, TV2 Film, Infokanalen med DRHD, DRK, P4, Ramasjang, DR1. Get the point?

 4. Hej Niels. Jeg vil ikke gå ind i en debat om medielicens, da det er noget folketinget bestemmer – og det ikke kun går til DR- men også alle TV2s regioner. Men du har en pointe om det helt frie valg.

 5. Jeg er fuldstændig enig.
  Kører selv efter din model derhjemme og glæder mig til at se, hvor stor udvalget af HBO’s tjeneste bliver. De har lige offentliggjort en pris på. kr. 79,00 pr. md.
  Det re måske lige i overkanten i forhold til udvalget af de serier de laver. Men lad os se om ikke TV revolutionen er lige om hjørnet, de næste år. BOXER, YOUSEE, VIASAT og alle de andre skal virkelig stramme sig an.

 6. @Niels
  Jeg forstår ikke din pointe. Det handler ikke om at erstatte noget som helst med DR. DR er ikke med i ligningen, da du har DR i begge scenarier.

  Jeg synes heller ikke at medielicensen er optimal, men det har intet med Lars Damgaards indlæg at gøre. Helt off topic efter min mening.

  Det handler om de dyre TV-pakker vs. de billigere streaming tjenester, som snart kommer til landet. Om du så tror på at streaming tjenesterne slår igennem, er jo en helt anden sag 😉

 7. @MartinK
  Yousee kommer på markedet med Youbio, og Viasat er allerede på markedet med Viaplay. Men du har helt ret i at det bliver spændende, for der er jo pludselig mange aktører på banen.

  Jeg kan umiddelbart komme i tanke om:
  – DR streaming
  – TV2 play
  – Viaplay
  – Youbio
  – HBO
  – Netflix
  – Amazon / Lovefilm streaming
  – filmstriben.dk (via bibliotekerne)
  Hvor de 2 nederste jo nok er begrænset til film.

  Der er sikkert flere.
  Hvem har jeg glemt?

 8. Niels Kjelstrup 20. September 2012 at 14:11

  @Erik Det har i høj grad noget med Lars’ indlæg at gøre. Lars er ansat hos DR og slår på tromme for at gøre os/mig som forbruger til en fri fugl. Ikke flere kanalhåndjern, ikke flere reklamepauser etc.. men nævner ikke et ord om DR og den licens jeg er tvunget til at betale for ting jeg ikke bruger. DR er pålagt en række forpligtigelser grundet licenshåndjernene men når de gang på gang ikke lever op til disse forpligtigelser bliver man sgu træt af at betale for en varer man ikke får.

 9. Godt indlæg Lars. Jeg er helt med på de nye streamingtjenester og ville rigtig gerne afmelde min kabelpakke fra YouSee.

  Det store problem for mig er imidlertid, at jeg SKAL have adgang til 3+ og 6eren, for det er jo dem som viser alle de fede fodboldkampe 🙂 3+ kan man få i den lille Viaplay pakke til 69 kr. 6eren kan man se på nutv.dk til 99 kr. pr. måned.

  Min nuværende YouSee mellempakke koster 334 kr. pr. måned, og så har jeg også Tv2 med. Derudover er den store fordel at jeg nemt kan skifte mellem alle kanaler med min fjernbetjening og ikke skal åbne og lukke alle mulige forskellige online tjenester, hver gang jeg vil zappe.

  Så min konklusion er nok at streaming-markedet skal være lidt mere tilgængeligt (og samlet) før jeg hopper på.

 10. @Niels – Jeg forstår godt lidt din pointe. Det er paradoksalt at snakke om “Stor frihed” når man arbejder i DR, og alle skal betale til DR igennem licensen. Dvs. ingen frihed.

  MEN ser man bort fra Lars´ ansættelsesforhold, så er han yderst fair overfor bl.a. TV2. Han nævner selv at han købte TV2 Play under OL og EM. Han nævner også en lidt for lav pris, da han skriver 19 kr./måned. Det korrekte for TV2 Play er 119 kr./måned.

 11. Godt indlæg Peter og Erik, er lidt i samme bås som Peter bortset fra jeg sagtens kan undvære samtlige TV2 kanaler. har prøvet at se champions league på nettet, det bliver aldrig det samme.

  Netflix og HBO Nordic og andre nettjenester er mest for serie og movie geeks, der vil se de nyeste serier / film. For dem som er sportsafhængig, tror jeg desværre stadig der vil gå mange år før jeg slipper for at betale for de 80 pct kanaler jeg ikke ser. TDC/yousee har stadig monopol så længe politikerne ikke gør noget eller fatter noget 🙂

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*