Tilbageblik på en historisk dag for sociale medier – med rekorder på Facebook og Twitter

Lars Damgaard Nielsen —  7. November 2012 — 1 Comment

Min dag begyndte i morges kl. 04.00 med at overvåge sociale medier – og specielt, hvad Barack Obama og Mitt Romney kunne finde på at skrive.

1 time og 14 minutter senere, skrev Barack Obama verdenshistorie. Han kårede sig selv til vinder på Twitter. Før nogle gamle medier gjorde det.

 

Endnu engang beviser sociale medier deres hurtighed, og hvor vigtigt det er at beherske dem.

For mig personligt, var det en vild følelse at se tweetet…

 

 

… og derefter råbe afgørelsen af præsidentvalget til mine kollegaer (jeg arbejder i DR). Bagefter sad jeg og ventede (et helt minut!!), før tv-stationen CBS også kaldte ham som vinder – og ventede så flere minutter før Fox News og CNN gjorde det samme.

I danske tider forløb det således:

 

Dagens rekorder for sociale medier

Efter Barack Obama erklærede sig selv som vinder, gik der ikke mange minutter, før han lavede et historisk tweet og opdatering på Facebook:

 

 

Og det leder mig frem til dagens sociale medie rekorder:

 

Tillykke fra hele verden

Verdens statsledere skrev også. Det bedste eksempel synes jeg kom fra Frankrigs præsident. Som ud over at tweete tillykke, også lige smed et billede med det brev, han havde tænkt sig at sende :-), ja, et brev af papir!

 

 

 

Danmark gik også amok

Danmark er Obama-land. Ingen tvivl om det. Jeg havde i morgentimerne svært ved at finde nogen, der var negative over for Barack Obamas sejr. Alle var positive når man søgte på Facebook efter “usa”, “valg”, “sejr”, “tillykke”, “Obama”, “Romney”, osv.

Og af alle danske politikerer på Facebook og Twitter, kom den mest følelsesladede opdatering fra Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, som græd af glæde. Igen (det gjorde hun også sidst han blev valg).

Den eneste der ikke skrev noget i dag på Twitter var… Mitt Romney.

Jo. Obama vandt ikke kun valget i stemmeboksen. Han gjorde det også på Facebook og Twitter (og nej, jeg har ikke glemt Google+. Der har Obama slet ikke nævnt at han har vundet…)

Lars Damgaard Nielsen

Posts Twitter Facebook Google+

Ekspert i sociale medier og Facebook. Elsker digital strategi og projektledelse :-) Uddannet journalist og har en kandidat fra IT-Universitetet i digital design og kommunikation.

One response to Tilbageblik på en historisk dag for sociale medier – med rekorder på Facebook og Twitter

  1. Emil Begtrup-Bright 7. November 2012 at 22:14

    Jeg må stille spørgsmålet, hvor vigtigt er 2-4 minutter egentligt?

    Jeg kan godt se, hvis man arbejder indenfor nyhedsindustrien, at der er noget nørdet fedt ved det. Jeg kan ikke se hvorfor det groundbreaking generelt.

    Ikke for at underspille de sociale mediers ændring af medielandskabet og den direkte kommunikation. Jeg er med på at det er vildt at hans billede er blevet retweetet og liket så meget. Det er mere det at det i sig selv skulle være vildt han Obama slår CBS med 1 minut.

    I øvrigt lidt sjovt at CBS, der vist nok er relativt demokrat-venligt, fyrer historien af med det samme, mens Fox, lamslået, venter 6 minutter, skal lige være sikre på det er rigtigt (tolker jeg det som 🙂

Leave a Reply

Text formatting is available via select HTML. <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*